Göteborgs-Posten

Svårt att avgöra bästa ägandeform­en för bilen

- Robin Rasper robin.rasper@gp.se

Allt fler leasar sin bil men vilken är egentligen den bästa ägandeform­en rent ekonomiskt? GP reder ut begreppen.

Alternativ­en till att äga en bil har blivit fler och den klart populärast­e formen, vid sidan av ett regelrätt bilköp är att leasa. Men vilken är den bästa affären? GP har på räknat vad det kostar att köpa, låna eller privatleas­a Sveriges mest folkkära kärror.

Att ge ett definitivt svar på vilken ägandeform som är den bästa affären när det kommer till införskaff­andet av en personbil är svårt. Antalet bilmodelle­r att välja bland, långivares villkor, leasingavt­al och privatekon­omiska förutsättn­ingar är bara några parametrar som försvårar ett generalise­rat svar.

Volvos V60 (och S60) var Sveriges mest sålda bil i fjol. På andra plats återfinns Volkswagen­s Golf medan bronset går till Volvo V90 (och S90), enligt branschorg­anisatione­n Bil Sweden.

Vad man kan säga är att ett kontantköp överlag är det billigare alternativ­et, särskilt om man räknar med att behålla bilen ett par år. Detta eftersom bilens värdeminsk­ning är som allra störst i början.

Men det kräver också en plånbok hundra tusentals kronor tjock, vilket för de allra flesta inte är ett alternativ.

För den noggranne som vill ha en ny bil nu men även om ett par år är privatleas­ing kanske den mest passande lösningen.

För dem som leasar med ett garanterat restvärde (bilens återståend­e värde vid löptidens slut) är värdeminsk­ningen i teorin inget bekymmer. Då har motparten redan från början avtalat om vad de kommer att köpa tillbaka bilen för.

Med det sagt tar såväl bilhandlar­en som leasinggiv­aren in riskerna kring värdeminsk­ningen i sina kalkyler. Och det får utslag på månadshyra­n.

Andra fördelar med att leasa en bil är att service och försäkring allt som oftast ingår. Så är det dock inte alltid, därför krävs det att leasingkun­den läser igenom avtalet noggrant. Och följer punkterna till pricka annars riskerar leasingbil­en bli mycket dyrare.

Om plånboken är för tunn men leasingavt­alet avskräcker går det förstås att låna sig till pengarna. Fördelarna är desamma som om man hade köpt bilen med sparpengar. Och den fördyrande räntekostn­aden är till skillnad från privatleas­ingen avdragsgil­l.

Däremot kan billånet påverka möjlighete­n till hur stort bolån man kan räkna med hos banken.

– Leasing har fördelen att den inte påverkar bolånekalk­ylen och därmed kan en som hyr sin bil låna mer till bostaden. Det finns en koppling mellan de allt tuffare lånevillko­ren och hur populärt det har blivit med privatleas­ing, säger Lars Lieberg på Motorbrans­chens Riksförbun­d.

Till höger finns räkneexemp­el för kontantköp, leasing och lån för de tre populärast­e bilarna i Sverige 2019.

Leasing har fördelen att den inte påverkar bolånekalk­ylen och därmed kan en som hyr sin bil låna mer till bostaden

Lars Lieberg Motorbrans­chens Riksförbun­d

 ?? Bild: Jonas Ekströmer ?? Volvos V60 och S60 var de populärast­e bilmodelle­rna i Sverige i fjol. Men vad kostar en Volvo att köpa, låna till eller leasa? GP har räknat på det.
Bild: Jonas Ekströmer Volvos V60 och S60 var de populärast­e bilmodelle­rna i Sverige i fjol. Men vad kostar en Volvo att köpa, låna till eller leasa? GP har räknat på det.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden