Göteborgs-Posten

Fagemo hoppas ha stärkt NHL-aktierna

- Fredrik Janlind Johan Rylander sport@gp.se

Han hade ett lysande JVM och blev poängkung i turneringe­n när Sverige vann ett brons. Läge att vila lite och ladda batteriern­a? Knappast för Samuel Fagemo som kastades rätt in i hetluften igen.

– Det äventyret är något jag aldrig kommer att glömma, säger han.

Den där riktiga islossning­en har Samuel Fagemo, 19, fått vänta på under hösten i SHL. Även om farten och skottvilli­gheten funnits där har poängen kanske inte trillat in i den takt som talangen själv hade hoppas på.

Läge för ett stukat självförtr­oende för forwarden när det vankades JVM? Knappast.

Där blev han poängkung, skyttekung, uttagen i turneringe­ns All Star Team och fick flyga hem med en bronsmedal­j i bagaget.

Någon vila blev det dock inte för Samuel Fagemo.

Dagen efter att han landade i Sverige var han tillbaka ute på isen för sitt Frölunda.

– Jag ville tillbaka så fort som möjligt, säger han och fortsätter:

– Jag försöker bara spela mitt spel och det är klart jag har en liten extra självförtr­oendeboost. Men det är bara skönt att komma tillbaka. Hur var det att få den succén på JVM?

– Det är klart det är speciellt! Jag har velat vara den där offensiva ledaren i den truppen och det är kul att jag lyckades med det. Vi hade jättebra kemi i kedjan och det är skönt att få sådana här utmärkelse­r. Jag tycker också att det är starkt av oss att lyckas vinna bronset när vi förlorar så tungt i semin och så tätt inpå. Har du hört något från NHL-klubben?

– Inte något faktiskt!

Du måste ha stärkt dina aktier inför framtiden?

– Ja, så är det ju. Sen tänker man inte på det under själva turneringe­n. Där spelar man ju bara för att det är kul med JVM och för att spela om medaljerna. Men det är klart, något har jag säkert stärkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden