Göteborgs-Posten

Asbaghi: ”Har suttit och väntat på att få sätta igång”

- Linus Petersson linus.petersson@gp.se

Semestern är över – även för de blåvita. Under onsdagen inleds IFK Göteborgs försäsong. GP sänder live från Prioritet Serneke Arena.

Häcken körde igång försäsonge­n under tisdagen.

Nu är det IFK Göteborgs tur. De blåvita drar igång årets första träning klockan 10.30 i Prioritet Serneke Arena.

Ett lättare fotbollspa­ss är att vänta.

– Sedan kommer vi köra mer tester på torsdag innan det blir ett fotbollspa­ss igen på fredag, säger tränaren Poya Asbaghi.

Han tillägger:

– Det har varit skönt med ledighet, men under de sista dagarna satt man nästan och väntade på att få sätta igång med träningen igen. Så, det ska bli väldigt kul att få göra det – och att få träffa alla spelare igen.

August Erlingmark, Robin Söder och Kristopher Da Graca kommer inte finnas på plats under onsdagens träning. Trion är ju som bekant iväg på läger med det svenska A-landslaget.

Utöver dem kommer Rasmus Wikström med alla säkerhet inte heller delta i träningen. Mittbacken

kämpar fortfarand­e med att komma tillbaka från sin korsbandss­kada.

Luckorna kommer inte fyllas av några juniorer, meddelar Poya Asbaghi. Det kommer inte heller finnas några provspelar­e på plats.

Någon som däremot kommer att jogga ut på inomhushal­lens konstgräs är Alexander Jallow. För allra första gången i en blåvit tröja ska sägas.

Ytterbacke­n blev ju klar för klubben i början av månaden.

– Det här är en klubb jag velat gå till och det ville jag redan i somras. Det känns som en bra klubb för mig att utvecklas i och jag vill vara med på den resan som Göteborg håller på att göra just nu, sa Jallow då.

GP sänder live från IFK Göteborgs träning som alltså inleds 10.30 under onsdagsför­middagen.

 ?? Arkivbild: Petter Arvidson ?? Poya Asbaghi är ivrig att komma igång med Blåvitts träningar. ”Det ska bli kul att träffa alla spelare igen”, säger han.
Arkivbild: Petter Arvidson Poya Asbaghi är ivrig att komma igång med Blåvitts träningar. ”Det ska bli kul att träffa alla spelare igen”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden