Göteborgs-Posten

Två nya namn i innebandyn­s VM-kvaltrupp

-

Två debutanter har tagits ut i innebandyn­s trupp till VM-kvalet – målvakten Viktor Kastengren och backen Viktor Nystedt.

Den 30 januari till 2 februari möter det svenska herrlandsl­aget Ukraina, Polen och Slovenien i VM-kvalet i danska Fredriksha­mn.

Förbundska­ptenen Mikael Hill har tagit ut en erfaren trupp.

”Vi fortsätter på den inslagna linjen från 2019. Den här truppen innehåller betydligt mer etablerade spelare än i VM-kvalet för två år sedan. Vi har haft många spelare som har fått chansen att visa upp sig. Nu vill vi fokusera på dem vi har jobbat extra med. Men det finns självklart chans att slå sig in under årets gång”, säger Hill i ett pressmedde­lande.

Växjös 20-årige målvakt Viktor Kastengren och IBK Dalens 23-årige back Viktor Nystedt gör A-landslagsd­ebut.

”Kastengren har en väldigt stabil bakgrund från U19-landslaget där vi imponerade­s av hans nivå. Han gjorde en fin första säsong med Växjö i fjol. Det här är ett bra tillfälle att ge honom viktig internatio­nell erfarenhet, eftersom han är med och slåss om två platser till VM i december”, säger Hill.

”Nystedt har en speed som gör honom väldigt spännande och som vi tror kan göra skillnad även internatio­nellt.

”Jag har sett fram emot det här länge. Jag har vetat att jag har varit aktuell och försökt kämpa för att få chansen” säger Nystedt.

Sverige förlorade den senaste VM-finalen, 2018, mot Finland. Nästa VM går i Helsingfor­s den 4-12 december.

 ?? Bild: Per Wiklund ?? Gustav Fritzell är Pixbos ende spelare i VM-kvalet.
Bild: Per Wiklund Gustav Fritzell är Pixbos ende spelare i VM-kvalet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden