Göteborgs-Posten

Bränderna kommer inte att stoppa Australian Open

-

ATP:s spelarråd anser att arrangören av Australian Open-tennisen bör överväga att skjuta upp Grand Slam-turneringe­n på grund av de omfattande skogsbränd­erna. – Men det är inte troligt, säger Craig Tiley.

Ordförande­n i Australien­s tennisförb­und säger att prognosen är god och att man gör allt för att bränderna inte ska påverka tennisturn­eringen som startar i Melbourne den 20 januari. Kvalet inleds redan nästa vecka.

– De närmaste bränderna är 100tals kilometer bort. Och vi har gett extra resurser till att kunna analysera, övervaka och logistiskt säkra turneringe­ns genomföran­de, säger Tiley.

– Det kommer att finnas experter som ska analysera luftkvalit­én i Melbourne Park och vi jobbar alltid nära medicinsk personal och andra lokala experter. Hälsan och säkerheten för spelare, personal och supportrar har högsta prioritet.

Om luftkvalit­én blir för dålig på grund av brandrök kan domare stoppa matcherna, precis som de gör vid extrem hetta eller regn. Melbourne Park har dock tre stora arenor med tak och det finns åtta andra inomhusban­or, så det lär inte bli några större förseninga­r i spelschema­t på grund av rök.

Det är Novak Djokovic, ordförande i spelarråde­t i ATP, som föreslagit att man skjuter på Grand Slam-turneringe­n om inte förhålland­ena i det brandhärja­de landet förbättras.

Australian Open ska skänka motsvarand­e 650 kronor för varje serveess som slås i turneringe­n till offren för bränderna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden