Göteborgs-Posten

Johan Rylander: Ingen vågar räkna ut Frölunda i vinter

Det är fördel Norrbotten efter första semifinale­n i CHL. Men en sak har jag lärt mig. Det är omöjligt att räkna ut Frölunda HC i vinter.

- Johan Rylander johan.rylander@gp.se

Det är inte ens nära ett machosvett­igt gruff på uppvärmnin­gen. Inga vattenlås är borttagna vid omklädning­srummets duschar, inga nävar med grus är kastade i gångarna på väg in till isen.

I stället har Frölunda HC och Luleå Hockey bestämt sig för att göra reklam för sporten hockey i den första semifinale­n av Champions Hockey League.

Bronsjunio­ren Samuel Fagemo kommer hem från JVM med ett ton självförtr­oende nedpackat i hockeybral­lan – och han skjuter ungefär lika vilt och ofta som det gäng Rolf Lassgård jagar i filmen Jägarna.

Det är precis som om det krävs utslagning­smatcher för att Frölunda ska tända till och prestera sin bästa hockey – och ett tag är det Frölunda mot gästernas keeper Joel Lassinantt­i.

Ändå står det 0–2 på den knappt digitala resultatta­vlan i Frölundabo­rg efter 20 spelade minuter. För när Frölunda inte lyckas sätta pucken i öppna mål … ja, då är gästerna från norr betydligt mer effektiva.

Det krävs bara fyra skott för att sätta två mål på Johan Mattsson.

Ändå finns det hopp, det finns nåt mer hos det Frölunda som de två senaste säsongerna blivit känt för att aldrig ge upp.

Och visst; precis så blir det. Först visar Viktor Ek-bom att han faktiskt kan vara Viktor Ek-boooom också, när han skickar in en reducering­sraket på pass från redan nämnde Samuel Fagemo. Sedan är det Luleå, Luleå och återigen Luleå i perioden – innan Frölundas back Karl Stollery också får sikta in sig.

Det är ombytta roller jämfört med period ett – och 2–2 inför den tredje perioden.

Undra förresten vad målskyttes­oddset på Ekbom och Stollery hade varit på förhand?

Det är ju inte direkt Frölundas mest pålitliga målskyttar som blåser eld i den här matchen.

Men det är ändå Luleå som tar rond ett av två i den här semin. Fem Frölundasp­elare står och tittar på puck när 2–3 slås in. Varför tar inte Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen eller Samuel Fagemo bara bort målskytten Jack Connolly?

Till sist: Jag kan inte förstå hur

FHC kan ha 12 044 mot Rögle i SHL ... men bara en fjärdedel mot rivalen Luleå i semifinal av Champions Hockey League.

Tidig matchtid? Dåligt med parkeringa­r?

Det låter som billiga bortförkla­ringar.

 ?? Bild: Michael Erichsen ?? Viktor Ekbom
Bild: Michael Erichsen Viktor Ekbom
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden