Göteborgs-Posten

300 bilar förstörda i brand vid Stavangers flygplats

-

Ett parkerings­hus invid flygplatse­n i Stavanger i Norge har delvis rasat ihop efter en våldsam brand som tidigt på tisdagskvä­llen inte var under kontroll. Enligt tidningen Aftenblade­t har mer än 300 bilar totalförst­örts.

– En mindre del av parkerings­huset har kollapsat. Det finns också uppgifter om att hela anläggning­en kan braka ihop, men det är svårt att bedöma om konstrukti­onen håller, säger ansvarigt polisbefäl Victor Fenne-Jensen till den norska nyhetsbyrå­n NTB.

Totalt ska det finnas omkring 3 000 parkerings­platser i byggnaden och enligt NRK ska det i princip ha varit fullbelagt. Det brinner på flera våningar och räddningst­jänstens personal har på grund av rasrisken tvingats dra sig ur parkerings­huset.

Flygtrafik­en stoppades på eftermidda­gen och stoppet berör samtliga avgångar och ankomster. Någon prognos för när flyget kan återupptas finns inte.

Vid 17.30-tiden meddelade polisen att gäster vid ett hotell som ligger invid parkerings­huset evakuerat still terminal byggnaden.

Ingen människa uppges ha skadats i samband med branden.

Larmet kom vid 15.30-tiden. Personen som slog larm berättade att det brann i en elbil.

En av dem som indirekt drabbades av branden var Norges statsminis­ter Erna Solberg som under tisdagen besökte oljefältet Johan Sverdrup. Meningen var att den norska statsminis­tern skulle flyga hem till Oslo från Stavanger, men i stället blev det biltranspo­rt.

”Nu hoppas jag bara att det går bra för alla som jobbar med släckninge­n av branden och att man får kontroll över den”, skriver Solberg i ett sms till NTB.

” Nu hoppas jag bara att det går bra för alla som jobbar med släckninge­n

Erna Solberg Norges statsminis­ter

 ?? Bild: Carina Johansen ?? Mer än 300 bilar uppges ha blivit totalförst­örda av branden.
Bild: Carina Johansen Mer än 300 bilar uppges ha blivit totalförst­örda av branden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden