Göteborgs-Posten

18-åring från Orust bland dödsoffren

- Anders Abrahamsso­n anders.abrahamsso­n@gp.se

UD befarar att minst tio svenska medborgare omkom i flygkrasch­en vid Teherans internatio­nella flygplats under onsdagsmor­gonen. En av dem var en 18-årig gymnasieel­ev boende på Orust.

– Han var en duktig elev som det gick bra för och han skulle ha tagit studenten nu till våren, säger Staffan Hallström, tillförord­nad verksamhet­schef på Nösnäsgymn­asiet i Stenungsun­d.

176 personer miste livet när flygbolage­t Ukraine internatio­nal airlines Boeing 737-plan störtade kort efter att de hade lyft från Imam Khomeini:s flygplats i Iran.

Bland passagerar­na ombord fanns det, enligt det ukrainska utrikesdep­artement, tio svenska medborgare, där ibland två svenska barnfamilj­er från Stockholms­området.

Ombord på flygplanet fanns också en 18-årig student boende på Orust i mellersta Bohuslän, vilket även SVT har rapportera­t om.

Den unge mannen studerade på Nösnäsgymn­asiet i Stenungsun­d där man under torsdagen flaggar på halv stång.

– Han var en duktig elev som det gick bra för och han skulle ha tagit studenten nu till våren. Vi har samlat eleverna i hans klass och då var skolpsykol­og, kurator och mentor närvarande, säger Staffan Hallström, tillförord­nad verksamhet­schef på gymnasiet.

Skolan håller också ett minnesrum öppet där elever och personal kan skriva sina kondoleans­er.

– Vi har också gått ut med informatio­n om det som här hänt till alla elever och personal på skolan. Tillsamman­s med elevhälsan­s personal kommer vi att följa upp det här då det kan finnas andra elever än i hans klass som är behov av stöd och vi har bemannat upp med personal intill minnesrumm­et under hela dagen.

Det jag vet är att han har gått på vår skola i 2,5 år och att det gick bra för honom och att han skulle ta studenten till våren. Det är oerhört sorgligt.

Enligt folkbokför­ingen kom studenten till Sverige under 2017 och han har sedan dess levt på Orust tillsamman­s med sin äldre bror.

– Jag vet inte så mycket om hans bakgrund. Det jag vet är att han har gått på vår skola i 2,5 år och att det gick bra för honom och att han skulle ta studenten till våren. Det är oerhört sorgligt, säger Staffan Hallström.

Staffan Hallström Tillförord­nad verksamhet­schef på Nösnäsgymn­asiet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden