Göteborgs-Posten

Frustrerat efter svenskt misslyckan­de i Oberhof

-

De svenska skidskytta­rna var osäkra på formen när världscupe­n startade om efter ett juluppehål­l där sjukdomar härjat i laget.

I dimman i tyska Oberhof fick de svaret: den är inte speciellt bra.

Hanna Öberg blev bästa svenska som 21:a efter två bom sprintlopp­et. Linn Persson fick också med sig två bommar vilket för henne räckte till 27:e plats.

– Det är en tuff tävling, ganska tung bana och man fick verkligen bita i ute i spåret, säger Hanna Öberg i SVT.

Och fortsätter:

– Det kändes ganska bra under första varvet men på sista varvet var jag riktigt trött alltså.

Mona Brorsson sköt bort sig, en bom i liggande och tre i stående, och hamnade långt ner i resultatli­stan, 59:a, och fick inte ens med sig några världscupp­oäng.

Det är en tuff tävling, ganska tung bana och man fick verkligen bita i ute i spåret

Hanna Öberg

– Jag är inte nöjd med dagens tävling, det är ganska frustreran­de. Tre bom i stå är inte bra nog, jag sliter med det stående skyttet och det är sjukt frustreran­de när man inte vet vad som är fel, säger Brorsson i SVT.

De tre svenskorna, som man på förhand hoppades mest på, var över en minut efter segraren Marte Olsbu Røiseland i åktid. Norskan tog efter fullt skytte en ohotad seger. Närmast var hemmahoppe­t Denise Herrmann – hela 37,8 sekunder efter norskan i mål. Julia Simon, Frankrike, tog hand om tredjeplat­sen.

För resten av svenskorna gick det inte heller speciellt bra. Elvira Öberg (två bom) slutade 33:a, Anna Magnusson (två bom) blev 42:a och Johanna Skottheim (fyra bom) 62:a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden