Göteborgs-Posten

Holm i topp när IFK testade konditione­n

-

Benjamin Nygren har flyttat – och tvingats abdikera. Emil Holm är IFK Göteborgs nye yo-yo-kung.

– Jag har en backe hemma som är ganska brant. Den har jag sprungit ganska mycket i under vintern, säger han.

Förhandsfa­voriten föll.

I fjol alltså.

När IFK Göteborg körde yo-yotest inne i Prioritet Serneke Arena i början av januari lyckades Benjamin Nygren pressa sig några meter längre än Sebastian Ohlsson.

– Det var gött! Jag sa att han (Sebastian Ohlsson) var favorit. Jag snackade ner mig själv lite inför, konstatera­de Nygren efteråt. – Han fuskade! Sebastian Ohlsson passerade förbi – och kontrade.

– Du kan inte börja med ena foten framför, du ska vara på linjen!

2020 finns varken Benjamin Nygren eller Sebastian Ohlsson kvar i IFK Göteborg.

Så vem är Yo-Yo-kung nu? Vem orkar pressa sig längst konditions­mässigt? Emil Holm ska det visa sig.

Högerbacke­n noterades för bäst resultat när 13 av de blåvita spelarna körde testet under torsdagens träning. Alhassan Yusuf var närmast bakom.

– Jag ska väl upp lite mer i kondition, men det var ändå ett bevis på att man har hållit igång ganska bra under försäsonge­n, så det känns bra, säger Holm som orkade fram till nivå 22,6.

Benjamin Nygren stannade på 22,5 för ett år sedan. Små marginaler ...

– Jag ska skicka det till honom sedan, säger Holm och skrattar.

– Men vi kör det här två gånger om året. Den andra gången hade han över 23. Så mitt mål är att nå dit nästa gång. Han är grym på sådant här, grym på att springa. Han bara kör! Men det var gött att klå honom med en längd nu!

Vad har du kört för typ av träning under vintern?

– Jag har sprungit väldigt mycket. Kört backinterv­aller. Jag har en backe hemma som är ganska brant. Den har man sprungit ganska mycket i …

Beskriv känslan när man når sitt max under konditions­testet?

– Det är hemskt! Man vill inte gå av först och så ser man att det är många kvar … då biter man ihop. Det är skönt när folk börjar gå av! Haha!

Poya Asbaghi, IFK Göteborgs tränare, om torsdagens test – och resultat:

– Det var inte förvånande. Sedan säger det inte allt utifrån hur mycket man orkar på fotbollspl­anen. Det ger mest en indikation. Vissa spelare behöver bollen för att få ut max, det bara är så. I Emil Holms och Alhassan Yusufs fall vet vi att det fysiska är en stor styrka hos dem. Överlag hade vi en bra nivå i dag.

För Emil Holm fortskride­r försäsonge­n nu med en tur till Cypern. Tillsamman­s med bland annat Noah Alexanders­son reser Holm iväg med det svenska U20-landslaget.

Jag ska väl upp lite mer i kondition, men det var ändå ett bevis på att man har hållit igång ganska bra under försäsonge­n

Ett vinterläge­r 10-17 genomföras.

– Det var också därför jag kände att jag ville hålla igång lite extra under uppehållet. Så att man inte åker på någon skada, säger han. Vad har du för personliga mål med säsongen som stundar?

– Att göra det bättre än förra året. Ta träning för träning och jobba 100-procent. Vet jag att jag har gjort mitt bästa så ...

Hur ser du på konkurrens­situatione­n med nye Alexander Jallow?

– Konkurrens gör en bättre så det är inget jag tänker på. Det är bara att göra det man är bra på ännu bättre.

Emil Holm noterades för elva allsvenska matcher i fjol varav två från start.

januari ska

 ?? Bild: Daniel Stiller ?? Emil Holm var den av IFK Göteborgs spelare som visade bäst ork när 13 av spelarna i A-truppen genomförde ett yo-yo-test under gårdagens träning. Och han var bättre än fjolårets bäste vid den här tiden på året.
Bild: Daniel Stiller Emil Holm var den av IFK Göteborgs spelare som visade bäst ork när 13 av spelarna i A-truppen genomförde ett yo-yo-test under gårdagens träning. Och han var bättre än fjolårets bäste vid den här tiden på året.
 ??  ?? Hanna Öberg hade liksom de andra svenskorna en tung dag i Oberhof.
Hanna Öberg hade liksom de andra svenskorna en tung dag i Oberhof.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden