Göteborgs-Posten

Svenskarna långt efter när Fourcade vann

Varken Sebastian Samuelsson eller Martin Ponsiluoma fick ordning på skyttet i världscupe­n i skidskytte. I stället var Jesper Nelin bäste svensk i ett regnigt, blåsigt och grusigt Oberhof. Under tuffa förutsättn­ingar var svenskarna långt från toppen. – Det

- Robin Salomonsso­n TT

Sebastian Samuelsson var i fredagens sprint i mål drygt två minuter efter Martin Fourcade. Samuelsson, vars enda pallplats i världscupe­n förra året kom just i Oberhof, missade ett skott i liggande och ett i stående och slutade 32:a.

– Det var lite knepiga vindar på vallen. Det kändes bra i spåren den första halvan, sen blir jag trött, säger han till SVT. Samuelsson är en av de svenskar som under julen varit sjuk. Bakom Samuelsson fanns en besviken Martin Ponsiluoma som missade totalt fyra skott.

Bäste svensk blev i stället Jesper Nelin som med en bom slutade på 17:e plats – 1.45 efter Fourcade.

– Jag körde avslappnat och bra i dag. Skyttet var bra överlag, säger Nelin till SVT.

Fourcade, tidigare skidskytte­världens största stjärna på herrsidan, klev fram i pappaledig­e norrmannen Johannes Thingnes Bøs frånvaro och åkte både fort och sköt felfritt.

Men trots den fina prestation­en var även vinnaren kritisk till förutsättn­ingarna i Oberhof där snön ofta lös med sin frånvaro.

– Det var inte den bästa reklamen för skidskytte. Jag älskar atmosfären och publiken, men det här är en vinterspor­t, säger han till SVT.

Peppe Femling missade tre skott totalt och var tre minuter efter segraren. Torstein Stenersen var drygt fyra minuter efter med fyra bom.

Det var inte den bästa reklamen för skidskytte. Jag älskar atmosfären och publiken, men det här är en vinterspor­t.

Martin Fourcade

 ?? Bild: Hendrik Schmidt ?? Martin Fourcade är tillbaka högst upp i resultatli­stan. Han vann i går i Oberhof.
Bild: Hendrik Schmidt Martin Fourcade är tillbaka högst upp i resultatli­stan. Han vann i går i Oberhof.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden