Göteborgs-Posten

Öis jagar talang från mästarna

Örgryte ser ut att fortsätta på den inslagna vägen och plocka in yngre förmågor. Enligt uppgifter till GP är klubben intressera­d av Djurgården­s anfallstal­ang Adam Bergmark Wiberg.

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se Linus Petersson linus.petersson@gp.se

Det är svårt att ta en plats i ett mästarlag. Fråga bara Adam Bergmark Wiberg.

Efter två lyckade säsonger i Gefle gick flyttlasse­t, inför fjolårssäs­ongen, 18 mil söderut. Till Stockholm och Djurgården­s IF.

Men en mördande konkurrens i ett lag som, när säsongen väl var över, fick lyfta Lennart Johanssons pokal gjorde att Bergmark Wiberg endast blev inbytt vid fem tillfällen under hela 2019.

– Man blir frustrerad när man inte spelar. Men jag känner att jag brukar vara rätt kontroller­ad av mig. Jag lyckas vända det till något positivt och tar i stället ut det på träningarn­a. Jag omvandlar det till energi, har han sagt i en tidigare intervju med Expressen.

2020 kan mycket bli en säsong med ett större förtroende för Adam Bergmark Wiberg, men då i Superettan och Göteborg. Enligt uppgifter till GP är nämligen Örgryte intressera­t av att låna in honom under den kommande säsongen.

Enligt sajten Minboll.se

ska lånet redan vara klart, något som Bergmark Wiberg själv dock dementerar.

– Det är väl ingenting jag kan prata om just nu egentligen. Det är klart att jag har haft diskussion­er med lite klubbar olika klubbar, men det är ingenting som är klart liksom. Jag kan inte gå in närmre på det, säger han till GP.

Målet 2020 är att öka speltiden från fem inhopp för Adam Bergmark Wiberg som inte har stängt dörren för att stanna kvar i huvudstade­n.

– Det är

klart att man vill spela liksom. Sen om det blir Djurgården i år, eller om det blir någon annanstans, det får vi se, säger han. Och fortsätter:

– Jag har inte bestämt mig för någonting, man måste komma in nu i början av säsongen och se vart man får den bästa känslan helt enkelt. Så vad det blir är svårt att säga faktiskt.

Örgryte har under försäsonge­n värvat ungt. Bland annat genom att knyta till sig Häckens tidigare supertalan­g Kevin Ackermann, 19, och IFK Göteborg-talangen Samuel Ohlsson, 19.

Klubbens nye huvudträna­re har dock hintat om att man även ska försöka knyta till sig lite mer rutinerade spelare.

– Truppen är

inte komplett ännu men vi har fått ned medelålder­n med några unga talanger. Vi hoppas ta in ett par ytterligar­e spelare. Då rör det sig om etablerade spelare som slår sig in i startuppst­ällningen. Det är spelare med mer erfarenhet. Jag tror på en bra mix mellan äldre med erfarenhet och yngre med energi och entusiasm.

 ?? Arkivbild: Kenta Jönsson ?? Adam Bergmark Wiberg gjorde fem inhopp för Djurgården under guldåret i fjol. Nu är han aktuell för att lånas ut till Örgryte.
Arkivbild: Kenta Jönsson Adam Bergmark Wiberg gjorde fem inhopp för Djurgården under guldåret i fjol. Nu är han aktuell för att lånas ut till Örgryte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden