Göteborgs-Posten

Rangers bryter tystnaden kring Lias Andersson

Lias Andersson är avstängd av New York Rangers efter att ha lämnat klubben och åkte hem till Sverige. Nu bryter klubben tystnaden kring den förre Frölundasp­elaren. – Det verkar vara så Lias vill göra det här just nu, säger Rangers president John Davidson.

- Emma Tonnvik emma.tonnvik@gp.se

Lias Andersson lämnade New York Rangers i december och klubben svarade med att stänga av 21-åringen från all hockey.

I veckan öppnade Lias Andersson upp om situatione­n.

– Det har varit många incidenter. Jag kan inte gå in på exakt alla saker, det ska jag ta lite längre fram. Det har varit många incidenter som tagit på mig på ett personligt plan, saker som fått mig att inte må bra psykiskt. Rent hockeymäss­igt är det kanske ett idiotbeslu­t, men jag måste tänka på privatlive­t också, sa han till GP i tisdags.

Nu uttalar sig klubben för första gången om situatione­n.

Klubbens president John

Davidson säger att han inte förstår vilka incidenter Lias syftar på och att de han pratat med i organisati­onen inte heller känner till några problem.

– Jag tror de flesta vet att vi behandlar människor bra i den här organisati­onen och jag har svårt att se vad det här rör sig om förutom besvikelse över att det inte gått som han hoppats, säger han efter lagets träning under fredagen.

Davidson säger också att han själv inte pratat med Lias.

– Jag har ringt Lias, men inte talat med honom. Däremot har jag talat mycket med hans agent. Det verkar vara så Lias vill göra det här just nu, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att få någon klarhet i vad som hänt utan att tala direkt med personen.

Vi har försökt nå Lias men han föredrar att kommunicer­a genom sin agent. Innan vi talat med honom själv är det svårt att kommentera vad saken gäller.

Vad som händer för den förre Frölundasp­elaren framöver är oklart, Davidson säger att klubben vill han en dialog med svensken och hoppas lösa situatione­n.

– Jag vill inte läsa texter översatta från svenska, jag vill ha ett samtal med honom.

 ?? Bild: Joel Marklund ?? New York Rangers president John Davidson säger att han ringt Lias Andersson men inte pratat med honom.
Bild: Joel Marklund New York Rangers president John Davidson säger att han ringt Lias Andersson men inte pratat med honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden