Göteborgs-Posten

Framgångar­na har gett en halv miljon

- Adam Andersson nyheter@gp.se

Linn Svahn, 20, har slagit i genom i världscupe­n de senaste veckorna – och det har betalat sig.

På fyra veckor har den svenska skidtalang­en dragit in nära en halv miljon kronor.

– Jag kanske får jobba upp mitt kanelförrå­d, säger Svahn till Sportblade­t.

Linn Svahns framfart den senaste tiden har gett stort eko i skidvärlde­n de senaste veckorna. Från att mer eller mindre helt sakna framgångar i världscupe­n har 20-åringen levererat två individuel­la segrar, vunnit två lagsprinte­r och åkt in en sjätteplat­s – på bara tre tävlingshe­lger.

Framfarten har bland annat fått lagkamrate­n Maja Dahlqvist att hylla henne som världens just nu bästa sprintåkar­e och den har även gjort avtryck på bankkontot. Enligt Sportblade­t har Linn Svahn kört in 481 500 kronor de senaste fyra veckorna.

– Pengar rullar in, det går bra, säger Linn Svahn till tidningen.

Men Linn Svahn kommer inte vända upp och ned på sin tillvaro utanför skidspåret bara för att hennes ekonomi fått ett uppskjut.

– Nej det kommer inte påverka min livsstil, jag kommer inte poppa skumpa varje vecka bara för att jag kan det ekonomiskt. Men det är en boost att få in lite pengar för att man gör bra saker, säger Linn Svahn.

På frågan från Sportblade­t angående om Svahn trots allt inte ska unna sig någonting efter det ekonomiska tillskotte­t kommer 20-åringen med ett lite oväntat svar.

– Jag kanske får jobba upp mitt kanelförrå­d så jag inte går tom på kanel som jag gjorde i helgen. Men nu kanske jag kan lyxa till det med saffran, säger Linn Svahn till Sportblade­t.

 ?? Bild: Philipp Brem ?? Linn Svahn har vunnit två individuel­la sprintlopp och två lagsprinte­r i världscupe­n. Det har gett resultat på bakkontot också.
Bild: Philipp Brem Linn Svahn har vunnit två individuel­la sprintlopp och två lagsprinte­r i världscupe­n. Det har gett resultat på bakkontot också.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden