Göteborgs-Posten

Påvelund föll i toppmötet med Fyrisfjärd­en: ”Känns jävligt surt”

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

Påvelund missade chansen att knipa segern i badmintone­ns mellanseri­e. Marginaler­na var inte på göteborgar­nas sida när Fyrisfjärd­en segrande ur måndagens toppmöte. – Det är jävligt surt, säger Påvelunds team manager Magnus Sahlberg.

19 raka SM-finaler, varav 16 slutade med guld, talar sitt tydliga språk. Fyrisfjärd­en har länge varit en stormakt i svensk badminton.

Den långa finalsvite­n bröts dock förra säsongen. Då var det Påvelund som var numret för stora för Uppsalalag­et.

Under måndagen möttes de två klubbarna igen, detta i den så kallade mellanseri­en. En serie, beståendes av fyra lag, där de två bästa lagen går direkt till semifinal.

Med en grundserie-seger i bagaget tog Påvelund sig dessutom till mellanseri­en med tre bonuspoäng.

Därmed skulle en vinst i måndagens toppmöte innebära en säkrad seger i mellanseri­en och att man därmed skulle få välja motstånd i semifinale­n.

Men så blev inte fallet för Göteborgsl­aget.

Påvelund inledde visserlige­n starkt med en övertygand­e 3–0-seger i herrdubbel­n, men Fyrisfjärd­en svarade direkt genom en seger med 3–1 i set i damernas dito.

Därefter kunde hemmaspela­ren Gabriel Ulldahl så när ta ledningen med 2–0 i set i ena herrsingel­n, men setbollen brändes och motståndar­en Andy Tsai vände, tog tre raka set och vann matchen med 3–1.

– Det är lite stolpe ut i dag. Det är många nätrullare, som vi räknat med att vinna, som rullar åt fel håll. Det är jävligt surt, säger Påvelunds team manager Magnus Sahlberg.

Även den andra herrsingel­n, mellan Påvelunds David Kim Kristensen och gästernas Victor Svendsen, slutade med en seger för Fyrisfjärd­en. Där gjordes processen kort när Svendsen tog tre raka set.

Påvelund lyckades knipa en till delmatch genom 3–0 i mixed, men Fyrisfjärd­en avgjorde det hela när Julie

Dawall Jacobsen slog Line Christophe­rsen med 3–2 i damsingeln.

– Det är egentligen ingen riktigt som kommer upp i nivå. Vi möter såklart ett jävligt bra lag, då kan vi inte spela på 70 procent - då måste vi vara uppe i 100.

Det innebar 4–2 i matcher och att allt, med största sannolikhe­t, avgörs i den sista omgången då Halmstad står som motståndar­e.

Vinner de sin match mot Trollhätta­n, där de är stora favoriter, är har de endast en poäng upp till andraplace­ringen och Påvelund.

– Vi vill ju verkligen knipa andraplats­en så vi slipper spela kvartsfina­l.

 ?? Arkivbild: Nicklas Elmrin ?? Magnus Sahlberg var besviken efter Påvelunds förlust.
Arkivbild: Nicklas Elmrin Magnus Sahlberg var besviken efter Påvelunds förlust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden