Göteborgs-Posten

Fakta: Fakta: Vårens svenska filmer

-

”Pelle Svanslös” av Christian Ryltenius. Animerad klassiker för en ny generation, premiär: 17 januari.

”Catwalk: Från Glada Hudik till New York” av Johan Skog. Glada Hudik-gänget reser till New York för att få revansch, 31 januari.

”The average colour of the universe” av Alexandra-Therese Keining. Experiment­ellt om en kvinnas förlust och tröst i naturen, 7 februari.

”En vit, vit dag” av Hlynur Pálmason. Isländsk samprodukt­ion om sorg, hämnd och kärlek, 7 februari.

”Lasse Majas detektivby­rå – tågrånaren­s hemlighet” av Moa Gammel Ginsburg. Ännu en nystart för deckarduon, 7 februari.

”Breaking surface” av Joachim Hedén. Två systrar prövas hårt under ett dyk i Nordnorge, 14 februari.

”Min pappa Marianne” av Mårten Klingberg. Rolf Lassgård och Hedda Stiernsted­t i feelgood-drama om pappa prästen som vill vara Marianne, 21 februari.

”Charter” av Amanda Kernell. Mitt i en vårdnadstv­ist tar Alice olovandes med sina två barn på en semesterre­sa till Kanarieöar­na, 13 mars.

”Kenta lever” av Tony Labidi. En ny bild av Kenta Gustafsson, känd från ”Dom kallar oss mods”-trilogin, 14 mars.

”Spring Uje, spring” av Henrik Schyffert. Självbiogr­afiskt om och med musikern Uje Brandelius och hans familj, 20 mars.

”Scheme birds” av Ellen Fiske och Ellinor Hallin. Dokumentär om den vilda tonårstjej­en Gemma i Skottland, 27 mars.

”Pool” av Anders Lennberg. Filmatiser­ing av Per Hagmans roman om unge Johan som lever i sus och dus på Rivieran, 17 april.

”Psykos i Stockholm” av Maria Bäck. Om en mamma och en 14-årig dotter och en psykos som präglar en semester till Stockholm, 24 april.

”Rymdresan” av Patrik Forsberg, Ella Lemhagen och Jeff Boyd. Theodor ”Theoz” Haraldsson och Robert Gustafsson i familjeäve­ntyr i rymden, 10 juni.

”Minus 121 – the last story to be told” av Mikeadelic­a. Experiment­film om vad man skulle göra med sina och mänsklighe­tens sista 121 minuter, 10 juli.

 ?? Bild: SF Studios ?? Pelle Svanslös dyker upp på bio i vår, liksom Maja Gräddnos, Bill och Bull och den elake Måns.
Bild: SF Studios Pelle Svanslös dyker upp på bio i vår, liksom Maja Gräddnos, Bill och Bull och den elake Måns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden