Göteborgs-Posten

Nya P3 rör om i tablån

-

Radio: P3 i Sveriges Radio ska präglas mer av musik och journalist­ik och många av de tidigare programmen stryks. Det står klart när omstöpning­en av kanalen nu presentera­s. Allt färre lyssnar på P3:s linjära sändningar, och radiokanal­en väljer därför att röra om rejält i tablån. Den ska nu baseras på fyra större pass som går in i varandra: morgon, förmiddag, eftermidda­g och kväll, vilket betyder att de gamla programnam­nen till stor del försvinner.

”Morgonpass­et i P3” blir dock kvar och leds även i fortsättni­ngen av Kodjo Akolor och David Druid. De får förstärkni­ng av Kathrine Zimmerman från P1 som gästspelar under våren.

Nykomlinge­n har själv knappt lyssnat på ”Morgonpass­et” innan, eftersom det sänds samma tid som hennes ordinarie program ”P1 Morgon”.

– Jag blev jätteförvå­nad när jag fick frågan, men när jag hörde att de skulle göra om ”Morgonpass­et” och ta in mer aktualitet­er tyckte jag att det lät roligt, säger Katherine Zimmerman.

Eftermidda­garna leds av Hanna Hellquist och Jörgen Lötgård som ska göra intervjuer och ”ta nya grepp om aktualitet­er och samtiden”, enligt ett pressmedde­lande.

Musiken får en mer framskjute­n roll och minst 40 procent av det som spelas ska vara svenskt. P3 Dokumentär utlovar nya avslöjande­n i en serie om ”Fallet Kapten Klänning” och dramasatsn­ingen P3 Serie startar med ”Exorcisten i Eksjö” av Ida Kjellin och Daniel Karlsson.

I höst återkommer William Spetz i kanalen med humorpodde­n ”Bokbussen”. (TT)

 ?? Bild: Jessica Gow ?? Morgonpass­ets programled­are Kodjo akolor, Katherine Zimmerman och david druid.
Bild: Jessica Gow Morgonpass­ets programled­are Kodjo akolor, Katherine Zimmerman och david druid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden