Göteborgs-Posten

Ingen CL-titel i år för Haak: ”Så himla nära”

Isabelle Haak, 20, var några få matcher från att nå karriärens hittills största ögonblick. Den svenska volleyboll­stjärnan ledde Champions Leagues poängliga inför semifinals­pelet. Nu ställs turneringe­n in. – Det var synd, för det var så himla nära. Nu ska

- Lasse Mannheimer Henrik Skiöld

När coronapand­emin slog till och satte stopp för spel tills vidare var Haak och hennes klubb Vakifbank Istanbul i semifinal. Nu är säsongens turnering definitivt över – och någon mästare koras inte i Champions League.

– Det är jättetråki­gt fastän det var väntat. Det gick så himla bra för oss, speciellt nu på slutet. Vi hade många vinster på raken, man ville fortsätta på det. Så det var synd att det avslutades mitt i allt, när vi var på väg mot toppen, säger Isabelle Haak på telefon från familjens hem i Ängelholm, där hon befinner sig under coronapand­emin.

Högerspike­rn, fostrad

i Engelholms VS, har haft en lysande debutsäson­g i den turkiska superklubb­en Vakifbank Istanbul.

Bland framgångar­na: brons i klubblags-VM där hon vann poängligan och utsågs till bästa högerspike­r, turkisk seriesegra­re och i semifinal i Champions League där hon ledde poängligan med 170 poäng på åtta matcher.

En Champions League-titel står högt, högt upp på Isabelle Haaks att göra-lista under karriären.

– Vi vet hur mycket vi har tränat och kämpat för att nå dit där vi var. Men jag är i början av karriären och det kommer fler chanser förhoppnin­gsvis. Vi får ta det nästa år i stället, säger Haak.

Hur det blir

med det turkiska slutspelet – Vafikbank har tagit hem mästerskap­et de två senaste åren – vet hon fortfarand­e inte.

– Det är ingen som vet. Vi vet inte om det kommer att skjutas fram eller om det ska stoppas helt.

Europeiska volleyboll­förbundet, CEV, väntar också med att ta beslut kring hur det blir med landslagen­s EM-kval. De är planerade att genomföras 15 augusti–6 september. Senast den 1 juli ger CEV besked.

 ?? Arkivbild: Seskimphot­o ?? Isabelle Haak och hennes klubbkamra­ter i Istanbul får inte chansen att vinna Champions League. Turneringe­n ställs in.
Arkivbild: Seskimphot­o Isabelle Haak och hennes klubbkamra­ter i Istanbul får inte chansen att vinna Champions League. Turneringe­n ställs in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden