Göteborgs-Posten

Öistalange­n får inte spela match: ”Tråkigt”

Öis mot Blåvitt. Två heta derbyn avgörs i helgen på ungdomsniv­å. Men grabbarna födda 2001 får stå vid sidan när de yngre lagkamrate­rna försvarar klubbens färger. – Jävligt tråkigt, säger Öisjuniore­n Herman Sjögrell, 19.

- Jonathan Larsson jonathan.larsson@gp.se

I helgen spelar Öis och IFK Göteborg träningsma­tcher mot varandra. Göteborgs-Posten sänder P19-mötet på lördag och P17tillstä­llningen på söndag.

Men för spelarna födda 2001 är det dystra tider. Årgången har förbjudits från att ta studenten, och de får heller inte spela matcher.

– Vi missar ju matchen. Jävligt tråkigt. Det är jättesvårt att hålla uppe motivation­en, det är för matcherna man tränar så hårt som man gör, säger Öisjuniore­n Herman Sjögrell.

Herman Sjögrell spelar med Öis P19 och tränar även med A-laget och beskriver att han tränar för fullt, men helt utan matchspel.

– Man får försöka se något ljus i tunneln ändå. Nu ges vi möjlighete­n att jobba ännu hårdare, att se det som en lång försäsong. Jag fattar självklart och respektera­r beslutet helt och hållet, jag är glad för de yngre att de får fortsätta lira. Samtidigt kanske jag tycker att det är svårt att se skillnad på en 18 och en 19-åring i det här sammanhang­et. Men återigen, jag respektera­r verkligen myndighete­rnas beslut, säger Sjögrell.

Som sistaårsju­nior är det här året extremt viktigt för hans framtida fotbollska­rriär. Det är nu han ska visa framfötter­na på matcher, cuper och träningar för att plocka åt sig ett A-lagskontra­kt och få en skjuts ut i karriären som senior.

– U19 och U21-matcher är en fantastisk möjlighet att visa upp sig. Det blir ju svårare att ta klivet upp nu för oss, säger Herman Sjögrell.

Han räknar ändå med att Öis kommer ge honom och hans lagkamrate­r i samma situation chansen att visa vad de går för.

– Det är absolut inget alternativ att lägga ner karriären. Jag ska satsa 100 procent. Målet är att jobba mig upp i Öis A-trupp, att vara där och kriga om en plats. Men självklart, ges inte den möjlighete­n måste jag börja kolla på andra alternativ. Men jag litar på att Öis ger mig det jag förtjänar.

 ?? Bild: Örgryte IS ?? Herman Sjögrell, född 2001, är en av många unga fotbollssp­elare som just nu får hålla till godo med träningar.
Bild: Örgryte IS Herman Sjögrell, född 2001, är en av många unga fotbollssp­elare som just nu får hålla till godo med träningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden