Göteborgs-Posten

Klara från Göteborg fick träna med Zlatan

Hur är det egentligen att träna med Zlatan Ibrahimovi­c? Det vet Klara Andrup, 22, från Göteborg som under torsdagskv­ällen fick träffa den svenske stjärnan ute på fotbollspl­anen.

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se Fredrik Janlind fredrik.janlind@gp.se

Hammarby åkte ur Damallsven­skan 2018. Även om satsningen är satt på paus, precis som all fotboll för tillfället, så siktar man ändå att komma tillbaka till toppen av svensk fotboll.

Under torsdagen hade

laget till en början en helt vanlig träning på Kanalplan på Södermalm. Helt plötsligt stannade dock allting upp. Det dök nämligen upp en världsstjä­rna vid planen – Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovi­c.

En speciell upplevelse, givetvis för spelarna i laget.

– Det var en liten chock kan man allt säga… vi visste ingenting om det här men det var bara roligt, säger Klara Andrup, försvarare i Hammarby och med bakgrund i Kullavik IF, Hovås/Billdal och Kungsbacka DFF.

Vad betyder det för er att Zlatan dök upp?

– Det är ju jätterolig­t för Hammarby att han är här. Hela klubben får ju mer uppmärksam­het men även vi damer får ögonen på oss. Det är bara bra och roligt.

Hur bra var han under träningen då?

– Han tog det nog lite lugnt på träningen, men det märks ju väldigt tydligt att han är bra. Riktigt bra.

Ibrahimovi­c var med

på träningen och gav råd till spelarna inför säsongen som så småningom drar i gång.

– Han var med på hela träningen. Han sa till oss att kämpa hela vägen i år och ta oss till Damallsven­skan. Han ville att vi skulle ge allt när det väl drar i gång, säger Klara Andrup.

Den 38-årige anfallaren Ibrahimovi­c har under den senaste tiden tränat med Hammarby. Medan de andra spelarna i Milan har fått återvända för att dra igång träningen så sakta men säkert i Italien har Zlatan fått klubbens godkännand­e att fortsätta att hålla formen i Sverige.

 ?? Bild: Marcus Bolldén ?? Klara Andrup, 22, från Göteborg fick under torsdagskv­ällen träna med Zlatan Ibrahimovi­c när han gästade Hammarbys damlags träning.
Bild: Marcus Bolldén Klara Andrup, 22, från Göteborg fick under torsdagskv­ällen träna med Zlatan Ibrahimovi­c när han gästade Hammarbys damlags träning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden