Göteborgs-Posten

I SISTA STUND

-

Trav av världsklas­s i strålande sol, kryddat med jackpot och chans till en ny fullträff i V75. Ja, sju rätt senast och en nettovinst på 3 744 kronor är bra att ha i ryggen när Åby bjuder på trav-fest.

Kombinatio­nen högklassig­t trav, jackpot och löningshel­g lockar till spel.

Och, i corona-tider när det i princip bara går att lira på trav skjuter omsättning­en i höjden.

Ja, vi kommer att spränga halvmiljar­dsgränsen på Åby när det gäller V75omsättn­ing i april.

Det spelades för 107,6 miljoner i V75 på Umåker, före det 156,3 på Romme, 55,9 på Dannero och 112,4 på Jägersro. Totalt gör det 432,2 miljoner på fyra omgångar i april. Häftigt, eller hur?

Paralympia-finalen het

V75-omgångens clou är givetvis finalen i Paralympia­travet med en miljon kronor till vinnaren.

Startfälte­t är rena rama getingboet och med flera startkanon­er från perfekta lägen bakom bilen bör det bli fartfest i startrusni­ngen.

Eftersom Elian Web är snabb ut kommer Jorma Kontio ge den åttaårige valacken ett optimalt lopp, kanske i ledningen där hästen trivs bäst. Ja, jag tror att det kan bli seger.

Nu streckar jag sex av de tio ekipagen och är ni på jakt efter en riktig rysare ska ni ta med Gareth Boko.

Han har fått tuffa lopp på slutet men nu kan det bli en drömresa i tredje invändigt och full attack till slut via open stretch.

Kanske fixar Marc Elias en lika stor skräll som när pappa Conrad Lugauer vann med Copper Beech 2010.

Spikar två femmor ...

Det var inte lätt att plocka ut två singelstre­ck, men till slut fastnade jag för MS Triple J i Silver och Vikens High Yield i Brons.

Båda hör till favoritska­ran men det lär inte vara så många som vågar spika de två ”femmorna”. Jag är inne på att de tidigt sitter i ledningen och är då hästen att slå. Rätt eller fel?

I övrigt; Absolut fel var det av domarna på Jägersro i tisdags att inte straffa häst, kusk och tränare när jag blev klart störd av ett diskat ekipage. Årets skandal på Jägersro? Absolut.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden