Göteborgs-Posten

Sävehof avslutar säsongen med padel

Handbollss­äsongen tog slut i förtid på grund av coronaviru­set. Sävehofs damlag samlades för att i stället spela padel, äta pizza och umgås.

- Jonathan Larsson jonathan.larsson@gp.se

I gymlokalen i omedelbar anslutning till entrén hålls ett gruppträni­ngspass för motionärer. Men längst in i den luftiga lokalen på Padelfabri­ken i centrala Partille håller kommunens elit till.

Den 16 mars

kommunicer­ade handbollsf­örbundet att handbollss­äsongen tagit slut, ingen mästare koras och samtliga lag behåller sina platser i respektive serie från fjolårssäs­ongen. Sävehofs damlag har därför samlats för att avsluta säsongen med att spela padel, äta pizza, hålla quiz och umgås.

Lagkamrate­rna pekar omedelbart ut Ella Frykmer som den bäste spelaren i lokalen.

– Bäst? Jag? Det vet jag inte, haha. Min lillebror spelar tennis så jag har spelat mycket med honom på somrarna. Men annars vet jag inte riktigt…

Tränaren Rasmus Overby kamperar ihop med assisteran­de tränaren Andreas Wallin och laget finns också med i förhandssn­acket om turnerings­segern.

– Rasmus spelar typ en gång i veckan. Det är lite fusk, säger Wilma Kroon-Andersson, som tillsamman­s med målvaktsko­llegan Sofie Börjesson delat in spelarna i lag och planerat turneringe­n. Lagen bär namn som ”Bärfisarna”, ”Barkbaggar­na” och ”Fjärilarna”.

– Det är lite insektstem­a kan man säga, skrattar Kroon-Andersson.

Det smäller i glasväggar, träracket och galler. Bollar flyger över spelplanen, jubel och frustratio­n kokas ihop till en tävlingsdo­ftande atmosfär. Jättelöfte­t Nina Dano är kolsvart i ögonen efter en förlust och blir retad av Andreas Wallin.

– Det är klart som fan jag är sur! Jag vill vinna. Annars hade jag inte varit med, säger hon.

Sportchefe­n Emil Berggren

dryper av svett efter en av sina matcher. Nedsjunken i en fåtölj tar han en klunk av sin sportdryck och pekar mot ena hörnet där en av klubbens lovande juniorer är på väg att serva.

– Nina Koppang har varit helt grym på alla träningar hittills. Hon kommer bli jävligt bra. Vi har riktigt många duktiga på gång upp från den kullen, 02. Men också 03 och 04 är riktigt bra, säger han.

Nyförvärv som landslagss­pelaren Mathilda Lundström har inte anslutit till laget ännu. Däremot fanns Johanna Forsberg och Emma Fernis, som båda lämnar klubben till sommaren, med för att runda av säsongen med sina gamla vänner.

– Det är blandade känslor så klart. Jättekul att testa på något nytt, jag har aldrig varit heltidspro­ffs innan. Men det är helt fantastisk­a tjejer i det här laget och jag kommer inte förlora dem som vänner, säger landslagss­pelaren Johanna Forsberg, som är klar för proffsäven­tyr i danska Nykøbing.

I en av soffgruppe­rna

sitter klubbens tidigare spelare Loui Sand och Jamina Roberts. Tjötar. Precis innan GP:s besök konfirmera­des att Sverige var klart för handbolls-EM i Norge i december då kvalspelet ställs in, och Sverige i egenskap av hög ranking får en plats.

– Det känns ju som att det hade blivit de lagen som gått vidare ändå. Så jag bryr mig inte så mycket. Skönt att det är klart, säger landslagss­pelaren Jamina Roberts, som emellertid pausat sin aktiva karriär då hon är gravid.

– Jag hade ändå inte kunnat spela, ler hon.

Turneringe­n då?

I final ställdes lagkapten Linnea Pettersson och Nina Koppangs lag Nyckelpigo­rna mot de fruktade Skalbaggar­na (Erik Carlsson och Emil Berggren), där segern slutligen gick till Skalbaggar­na efter en hård och jämn match.

 ?? Bilder: Nicklas Elmrin ?? Sävehofs landslagss­tjärna Johanna Forsberg spelade ihop med Nina Dano. ”Hon är experten i vårt lag. Jag är bara med som god kämpe!”
Bilder: Nicklas Elmrin Sävehofs landslagss­tjärna Johanna Forsberg spelade ihop med Nina Dano. ”Hon är experten i vårt lag. Jag är bara med som god kämpe!”
 ??  ?? Lina Cardell och Ida Staxen Lagerbon laddar upp inför match. Trots försöket lyckades duon inte ta sig till final.
Lina Cardell och Ida Staxen Lagerbon laddar upp inför match. Trots försöket lyckades duon inte ta sig till final.
 ??  ?? Målvakten Wilma Kroon-Andersson delade in spelarna i lag.
Målvakten Wilma Kroon-Andersson delade in spelarna i lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden