Göteborgs-Posten

Flexator lägger ner i Gråbo – samtliga varslas

-

Flexator som tillverkar och bygger skolor och verksamhet­slokaler lägger ner sin anläggning i Gråbo, och expanderar verksamhet­en i Anneberg. Samtliga anställda i Gråbo varslas om uppsägning.

Flexator, som är en del av den finska koncernen Adapteo, vill koncentrer­a sin verksamhet till Anneberg. Det innebär att företaget under året kommer att avveckla all produktion i Gråbo under året och att samtliga 45 anställda kommer att varslas om uppsägning.

– Det är ett tungt besked att lämna till medarbetar­na i Gråbo, men vi har också ett ansvar att stärka vår konkurrens­kraft över tid, säger vd:n Magnus Tinglöf, i ett uttalande.

Personalen i Gråbo, varav en handfull är tjänstemän, har redan informerat­s och det ska nu inledas förhandlin­gar med berörda fackförbun­d.

Flexator/Adapteo i producerar anpassning­sbara byggnader för olika verksamhet­er och skolor.

– Vi har nu en möjlighet att fokusera våra resurser på produktion­en i Anneberg, där vi i dag har en modern fabrik där vi uppnått ökad effektivit­et, samt har vår tekniska avdelning och en rad gemensamma nyckelfunk­tioner. Genom att fokusera våra resurser når vi en rad samordning­sfördelar som leder till minskat investerin­gs- och underhålls­behov, säger vd:n Magnus Tinglöf.

en omsättning på drygt 561 miljoner kronor och gjorde en vinst före skatt på nära 8 miljoner kronor. Samma år hade företaget totalt 192 personer anställda.

Men dagens varsel skulle det motsvara att företaget säger upp nära en fjärdedel av personalen.

 ?? Bild: Adapteo ?? Flexator tillverkar och monterar verksamhet­slokaler och skolor.
Flexator hade 2018
Bild: Adapteo Flexator tillverkar och monterar verksamhet­slokaler och skolor. Flexator hade 2018
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden