Göteborgs-Posten

Hellströms Ullevikons­erter flyttas till nästa år

- Johan Lindqvist johan.lindqvist@gp.se

Beskedet har dröjt men nu är det klart att det inte blir någon Håkan Hellström på Ullevi i sommar. Alla fyra konserter flyttas fram till augusti 2021.

Redan för ett par veckor sedan sade arrangeran­de FKP Scorpio att man var nära ett besked om hur det blir med Håkan Hellströms inplanerad­e och sedan länge utsålda rekordkons­erter på Ullevi. Sedan har det dröjt. Fansen har väntat och undrat. Samtidigt har Folkhälsom­yndigheten och regeringen hållit fast vid beslutet att alla folksamlin­gar över 50 personer är förbjudna.

Och nu är det alltså bestämt. Det blir inga Hellström-fester på Ullevi sommaren 2020. Konsertern­a flyttas i stället till sommaren 2021 och då hamnar samtliga kvällar i slutet av augusti. Närmare bestämt den 20 och 21 samt 27 och 28 augusti.

Såhär skriver Håkan Hellström på sina sociala medier, direkt till fansen:

”Som ni förstår är läget svårt för den typen av konserter i år. Varken arrangörer eller experter har vetat hur länge det här ska hålla i sig. Jag själv har känt att det vore skönt med något fint i horisonten att blicka fram emot. Något slags party när allt det här är överspelat och förbi. Jag bestämmer inte över sånt, men nu blir det faktiskt så.

Det blir kanske en lite ojämn siffra att fira – 21 år. Men samtidigt fyller ju Göteborg 400 år 2021 så vi kan väl passa på att fira det i stället?”

Tanken med att ha konsertern­a i år var ju annars att fira att det är tjugo år sedan Hellströms debutalbum ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” släpptes.

Enligt det mejl som skickats ut till biljettköp­arna gäller den biljett man redan har till respektive konsert i fallande ordning. Man har samma plats på arenan.

Om man skulle ha förhinder just det datumet uppmanas man ta kontakt med arenabolag­et Got Event senast den 25 maj i år, så löser de i mån av utrymme en plats till någon av de andra kvällarna.

Ingen annan artist har spelat fyra kvällar på arenan under en och samma sommar. Det rekordet får nu alltså vänta till 2021. Redan den 15 maj kommer dock del ett av albumet ”Rampljus”, andra halvan kommer i augusti.

Formellt besked om hur det blir med Rammsteins och Iron Maidens konserter på Ullevi i sommar har ännu inte kommit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden