Göteborgs-Posten

Fakta: Fredrik ”Fiskarn” Pettersson

-

Ålder: 38.

Bor: Östersund.

Yrke: Adjunkt på Personal- och

• arbetslivs­programmet vid Mittuniver­sitetet.

Handbollsk­arriär: Spelade

• i Redbergsli­d 1999-2013 och noterades för 362 matcher och 1181 mål för klubben. Gjorde utöver det också en landskamp för svenska landslaget.

”FISKARN” OM ...

Livet i Jämtland: ”Vi trivs jättebra. Nu är den jobbigaste perioden, när det går mot maj och det är fem grader varmt här och man hör hur det är 20 grader i Göteborg”.

Saknaden av Göteborg: ”Jag

• har blivit riktigt gammal av mig. När jag kommer ner till Göteborg nu blir jag stressad, Det är sådan puls, trafik och det händer massvis av grejer i stan. Här uppe är det ett helt annat lugn. Jag är glad att jag befinner mig här, särskilt när man har barn och sådär. Jag saknar mest västkusten, inte Göteborg så mycket”.

Egna säsongen 2003: ”Jag

• minns att jag och Fredrik Lindahl konkurrera­de på kanten och att han spelade mycket. Det var nog inte bara ett positivt år. Jag har för mig att jag tyckte det var rätt tufft också. Vi hade en jäkla konkurrens”.

Guldfirand­et 2003: ”Jag kommer

• inte ihåg så mycket mer än att vi hade ordentlig fest och bra efterfest. Men alla SM-gulden flyter ihop, haha”.

Den avslutade handbollsk­arriären:

• ”Den har varit död fram till förra hösten, men sedan dess har jag tränat med ett division 3-lag här i Östersund. Jag spelade faktiskt sista matchen när det saknades lite folk. Det var superkul. Jag fick blodad tand. Jag tänkte att ”Fan, nu kör vi”. Men sedan kom corona så nu är det väl lite på hold. Så vi får se vad som händer, det är ju dumt om man skulle sätta igång och så drar man korsbandet ... ”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden