Göteborgs-Posten

Andersson klar för Öis – efter sin föräldrale­dighet

- Jonathan Larsson jonathan.larsson@gp.se

Här är Öis nästa nyförvärv. Den rutinerade backen Linn Andersson, 31, är klar för klubbens ny satsning. – Jag trodde inte jag skulle sakna fotbollen så mycket efter jag varit mammaledig, säger hon.

Linn Andersson, 31, kommer ursprungli­gen från Eskilstuna och inledde karriären i Torshälla. Därefter blev det spel i Eskilstuna United och hon värvades till damallsven­ska Jitex 2013.

Efter sex säsonger i Jitex gjorde Andersson ett uppehåll då hon var mammaledig.

Nu har hon presentera­ts som nysatsande Öis senaste spelare.

– Det är alltid inspireran­de att få vara med i ett representa­tionslag och vara en förebild för yngre spelare. Att Öis ser värdet i damoch flickfotbo­ll är roligt och det är en ära att få vara med på den här resan, säger hon till klubbens hemsida.

Linn Andersson blir en viktig försvarspj­äs i det nya lagbygget. Och hon har saknat fotbollen efter sin tid vid sidan av planen.

– Jag trodde inte jag skulle sakna fotbollen så mycket efter jag varit mammaledig, men det var för jäkla kul att sparka boll igen. Dessutom med dessa grymma fotbollssp­elare, säger hon.

Linn Andersson beskriver sig som snabb, brytsäker med bra spelförstå­else.

– Jag har mest spelat mittback sen jag kom till Göteborg, men kan spela ytterback också, säger hon.

Men valet att skriva på för Öis har inte varit helt givet i familjen. Linn Anderssons sambo heter Pontus Axell och är fystränare i RIK och från och med nästa säsong i Alingsås.

Men också ur-gaisare.

– Ja... Haha. Men han tycker ändå det är kul, det är inga hard feelings där, skrattar Linn Andersson.

 ?? Bild: Örgryte IS ?? Öis förstärker med Linn Andersson.
Bild: Örgryte IS Öis förstärker med Linn Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden