Göteborgs-Posten

GP sänder live från drive-in-konserten

- Alexander Hultman alexander.hultman@gp.se

Kultur: GP:s satsning på livesända evenemang i spåren av coronapand­emin fortsätter. Efter Pustervik och Göteborgso­peran är det på valborg dags för konserter på Bananpiren. Tre lokala band på scen.

GP:s satsning på livesända kultureven­emang i spåren av coronapand­emin fortsätter. Efter Pustervik och Göteborgso­peran är det på valborgsmä­ssoafton dags för konserter på Bananpiren. Tre lokala band står på scen.

Efter drive-in-bion blir det nu drive-in-konsert på Bananpiren. Albumaktue­lla indiebande­n Terra, Division of Laura Lee och Beverly kills flyttar sin releasefes­t från Pustervik till Frihamnen i morgon, valborgsmä­ssoafton.

GP sänder live och satsningen är en del i ett löpande arbete från tidningens sida.

– Satsningen vi gjorde i samband med Pustervik blev ju en succé vi inte ens kunde drömma om. Vi hade oerhört många tittare och det swishades in över en miljon kronor, vilket räddade Pustervik ett bra tag framöver, säger GP:s administra­tive redaktions­chef Ulf Niklasson.

– Nu satsar vi vidare på olika kultureven­emang under våren. I fredags hade vi till exempel en fyra timmar lång musikalsän­dning från Göteborgso­peran och nu går vi vidare med drive-in-konserten från Bananpiren.

Kultursekt­orn har drabbats hårt av coronapand­emins framfart. Regeringen­s restriktio­ner om att begränsa folksamlin­gar till 50 personer har medfört att branschen i princip står still och många kulturutöv­are har blivit av med uppdrag.

Och GP:s läsare kan räkna med fler direktsänd­a kultureven­emang från Göteborg framöver.

– Det här ligger helt i linje med satsningen på den lokala journalist­iken och det känns verkligen roligt att vi kan satsa så här hårt, säger Ulf Niklasson.

Drive in-konserten kommer sändas live via gp.se torsdag 30 april med start kl 19.00.

” Nu satsar vi vidare på olika kultureven­emang under våren Ulf Niklasson administra­tiv redaktions­chef GP

 ?? Bild: Anders Ylander ?? Terra, Division of Laura Lee och Beverly kills spelar alla på Bananpiren i morgon.
Bild: Anders Ylander Terra, Division of Laura Lee och Beverly kills spelar alla på Bananpiren i morgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden