Göteborgs-Posten

Ny buss för lirarna i Grunden Bois

- Eric Hilmersson eric.hilmersson@gp.se

Hela verksamhet­en ligger nere, men på tisdagen kallade ändå Grunden Bois till presskonfe­rens för att presentera sin stora nyhet: En egen lagbuss. ”Jag har väntat jättelänge på det här. Bussen ser bra ut!”, säger Markus Sandberg, klubbens bussentusi­ast.

Hela verksamhet­en ligger nere, men på tisdagen kallade ändå Grunden Bois till presskonfe­rens för att presentera sin stora nyhet: En egen lagbuss. – Nu vet alla att det är vi som kommer, säger spelaren Johanna Ringström.

Sedan några veckor tillbaka har alla träningar ställts in för lirarna i Grunden Bois. Matcher och cuper inställda och verksamhet­schefen Thor Guttormsen kände sig tvungen att fatta det trista beslutet att tillfällig­t stänga ner verksamhet­en.

– Det är ju jättetråki­gt, det är dystra tider för oss nu. Nu skulle det ju varit några hundra boisare i matchkläde­r här, men det går ju inte, säger han.

I stället var det några få inbjudna som fanns på plats när bussen med Bois-loggan och två tummar upp rullade upp framför föreningen­s klubbstuga. Ett stort ögonblick för

klubben, och längst fram i bussen satt Johanna Ringström.

– Den är jättesnygg! Och rätt så skön, faktiskt. Jag ser fram emot att åka på cuper och sånt med den när den här Corona-tiden är över, säger Johanna.

Vanligtvis spelar hon både innebandy och fotboll med Bois – och

Johanna var också med på scenen när Grunden Bois fick pris av Zlatan under Idrottsgal­an 2018.

– Många spelare känner sig nog stolta och glada att vi har en egen buss. Vi är som de stora lagen både fotboll och ishockey som åker runt i sina bussar. Nu vet alla att det är vi som kommer, säger Johanna – som saknar att kunna gå till träningen.

– Det är tråkigt! Jag har så jäkla mycket energi över, så jag promenerar mycket hemma nu.

Strax efter att bussen rullat fram till rungande applåder kommer Marcus Sandberg med andan i halsen. Han är Bois-spelare, och dessutom lagets stora bussentusi­ast. Ändå missade han den stora presentati­onen – ”Mackan” försov sig.

– Det bara blev så, jag glömde ställa klockan. Jag har sprungit hit från hållplatse­n, säger Marcus.

Han fick dock följa med på en liten tur runt Kvibergsom­rådet, och verkade trivas bredvid chauffören.

– Jag har väntat jättelänge på det här. Bussen ser bra ut! säger ”Mackan”.

Klubbens ordförande Joakim Andersson om vad den nya bussen betyder för hans förening:

– Jättemycke­t, faktiskt. Vi har ju haft en buss på gång tidigare, men då lades projektet ner. Nu har Thor jobbat på det här i hemlighet när det inte varit så mycket annat att göra. Så jag fick veta detta först för några veckor sedan.

Frågan är nu bara när den kan tas i bruk på riktigt. Medan andra lag håller uppe sin träning har Bois valt att pausa helt för att inte riskera smittsprid­ning bland sina spelare. Och alla matcher och cuper som var planerade under våren och sommaren är inställda. Just nu är det oklart när Bois kan dra igång sin verksamhet igen.

– Det vet man inte. Vi tog det säkra före det osäkra och om det här håller på hela våren så pausar vi fram till hösten. Och det kan ju bli ännu längre. Och nu blir det ingen Gothia Cup i sommar, och ingen Håkan-konsert heller. Allt har lagts på is på grund av den här coronan, säger Joakim Andersson.

Hur går det att hålla uppe formen nu när träningen är inställd?

– Jag går promenader och försöker tänka på att röra lite på mig. Men man blir ju lite lat när man inte spelar fotboll och innebandy, säger Joakim Andersson.

Verksamhet­schefen Thor Guttormsen var glad att kunna bjuda på goda nyheter under den oroliga tid som råder. Varje dag ringer medlemmar och frågar när de får komma och träna, och varje dag tvingas han svara ”inte än.”

– Allt är ju inställt för oss nu, det är bara mörker och elände. Då är det fantastisk­t kul att få släppa en sådan här nyhetsbomb, säger han och skrattar.

– Och jag vet ju vad det betyder för våra medlemmar att få åka i en sån här buss. Det är stolthet och kaxighet. När nu allt är så dystert och mörkt med corona känns det extra roligt och jag tror det kan muntra upp människor över lag faktiskt. Det blir tummen upp, precis som på bussen, säger Thor Guttormsen.

 ?? Bild: Carl Sandin ??
Bild: Carl Sandin
 ?? Bilder: Daniel Stiller ?? Grunden Bois-profilerna Johanna Ringström och Joakim Andersson framför den nya bussen.
Bilder: Daniel Stiller Grunden Bois-profilerna Johanna Ringström och Joakim Andersson framför den nya bussen.
 ??  ?? Thor Guttormsen och Joakim Andersson presentera­de sin ”bomb”.
Thor Guttormsen och Joakim Andersson presentera­de sin ”bomb”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden