Göteborgs-Posten

Sebastian Karlsson ledde seniorgymp­a

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

Det lokala gymmets instruktör var sjuk. Då ryckte göteborgar­en, tillika i Linköping HC:s förre publikfavo­rit, Sebastian Karlsson in och ledde seniorgymp­a utomhus.

– De var jävligt nöjda! De hoppades att jag skulle komma tillbaka nästa vecka, säger han

De första stapplande skären togs i Göteborgs IK och sin hockeyfost­ran fick Sebastian Karlsson i Frölundas juniorlag. Men 2006 lämnade den nu 33-årige centern Göteborg för spel i Gävle och Brynäs.

Sedan dess har han även spelat i Nybro Vikings IF och Rögle BK innan flyttlasse­t gick till Linköping HC.

I Östergötla­nd, där han blev en stor publikfavo­rit, blev det hela 11 säsonger innan han dumpades efter den gångna säsongen.

– Det är klart att det är ledsamt, det förstår alla, berättade han för Corren.

Nu är han kontraktsl­ös och kallar sig själv för en ”arbetssöka­nde hockeyspel­are”.

Något närmre beslut kring karriären har veteranen ännu inte tagit, men redan nu kanske en ny yrkesbana kan vara påbörjad?

Under måndagen höll han nämligen i ett seniorgymp­apass utomhus hemma i Linköping.

– Min fru jobbar på ett gym där och så hade de problem eftersom deras instruktör var sjuk. Så fick jag rycka in, de tyckte visst att det var rätt upp i min allé, säger Sebastian Karlsson.

Han fortsätter:

– Det var en halvtimme ungefär med lite lätt gymnastik skulle jag säga, men de var vid god vigör och vältränade. Så det blev en genomkörar­e även för mig.

Har du någon erfarenhet av att hålla i pass?

– Nej, fan heller! Eller man har väl fått sig en gedigen utbildning genom drygt 20 års fysträning, så man har ju en praktisk utbildning.

Fick du en snabbkurs innan då?

– Det var en väldigt sparsmakad informatio­n kring vad de kunde. Det var min fru som gav mig en minut, av 30, kring vad de brukar göra. Så det var bara att försöka pumpa upp medans passet var igång.

Med närmare 700 SHL-matcher under bältet är Sebastian Karlsson minst sagt en veteran inom sporten, han har varit med om det mesta på en hockeyrink.

Så frågan är om det inte nästan var mer nervöst att leda ett gympapass än att skrinna ut inför en kokande arena?

– Ja, nästan! I alla fall utifrån att jag ville att det skulle bli bra för dem i alla fall. Annars har jag ju lite rutin på sakerna. Så det var kanske inte mer nervöst än inför en match, men lite nervöst i alla fall.

Vad sa deltagarna då, var de nöjda?

– Ja de var jävligt nöjda! De hoppades att jag skulle komma tillbaka nästa vecka, å vi får se. Jag är ju arbetssöka­nde, så jag kanske får bli senior-gympaträna­re!

 ?? Arkivbild: Peter Holgersson ?? Sebastian Karlsson ryckte in och ledde ett seniorgymp­apass när en instruktör hade blivit sjuk hemma i Linköping.
Arkivbild: Peter Holgersson Sebastian Karlsson ryckte in och ledde ett seniorgymp­apass när en instruktör hade blivit sjuk hemma i Linköping.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden