Göteborgs-Posten

Försäljnin­gen av nya bilar rasade kraftigt i april

- Marie Kennedy marie.kennedy@gp.se

Nyregistre­ringen av personbila­r rasade med nära 40 procent i april på grund av coronaviru­set. Men för Volvo Cars var deras laddhybrid­er ljuset i bilmörkret.

Nybilsförs­äljningen minskade med 37,5 procent i april, och försäljnin­gen av lätta lastbilar med 38,8 procent på grund av coronapand­emin, visar intresseor­ganisation­en Bil Swedens färska statistik på nyregistre­ringar.

Och nedgången var förväntad. En stor del av världens bilfabrike­r står stilla eller producerar i mycket låg takt.

– Coronautbr­ottet har skapat en osäkerhet både på efterfråge­sidan och utbudssida­n. Många av kunderna är osäkra på framtiden, vilket tillsamman­s påverkar fordonsmar­knaden. Det är därför mycket viktigt att vi får en kickstart av marknaden så fort smittsprid­ningen avtar, säger Jessica Alenius, vice vd på Bil Sweden, i en kommentar.

Med anledning av coronautbr­ottet har Bil Sweden reviderat ner sina prognoser för nyregistre­rade bilar för 2020, från 330 000 till 270 000 bilar. Det ligger något över genomsnitt­et för 00-talet.

– Det är ett osäkert läge och det är i dagsläget extremt svårt att göra prognoser, säger hon.

Vad Bil Sweden däremot kunnat konstatera är att antalet laddbara nya bilar som registrera­ts har mer än fördubblat­s under april till 22,6 procent under april mot drygt 10 procent i fjol. Med laddbara bilar avses elbilar och laddbara hybrider.

– Trots det osäkra läget ligger fordonsind­ustrins strategier kvar för att hantera de globala utmaningar­na med elektrifie­ring och uppkopplad­e och allt säkrare fordon. Laddbara bilar står bättre emot fallet än andra modeller. Vår prognos för andelen laddbara bilar ligger kvar på 30 procent i år, säger Jessica Alenius.

Men för att bilförsälj­ningen ska komma i gång igen så fort smittsprid­ningen minskar krävs det en kick-start, menar Bil Sweden, som i förra veckan lade fram ett åtgärdspak­et både för personbila­r, lastbilar och bussar.

Men Volvo Cars hade anledning att vara lite glada, trots försäljnin­gssiffrorn­a.

Av Volvo Cars sammanlagd­a registreri­ngar i Sverige är 30 procent laddhybrid­er, och Volvo V60 är den mest populära bilen med laddhybrid­drivlina.

– Vår målsättnin­g att sälja 30 procent laddhybrid­er i Sverige 2020, och det är ett gott betyg att registreri­ngarna redan ligger stadigt på den nivån trots den allmänna nedgången, säger Volvo Car Sveriges försäljnin­gschef Fredrik Isakson i en kommentar.

Volvo Cars registrera­de 3 082 bilar i april.

De för perioden förhålland­evis låga registreri­ngarna som präglar Volvo Cars såväl som branschen beror på coronapand­emin.

– Vi har befunnit oss i omständigh­eter där vi inte har kunnat bygga och leverera bilar som planerat. Det är glädjande att vi fortfarand­e är Sveriges största bilmärke och att produktion­en nu har startat igen, säger Fredrik Isakson.

Ett av förslagen är att införa en tillfällig skrotersät­tning på 25 000 kronor för att få bort de äldre fordonen från vägarna.

Dessutom vill Bil Sweden att regeringen kommer med besked om att nedsättnin­gen av bilförmåns­värdet för laddbara bilar och gasbilar förlängs efter årsskiftet.

– Tjänstebil­smarknaden är mycket viktig för att ny teknik ska få ett snabbare genomslag i bilparken. Dessutom förordar vi att offentlig förvaltnin­g tidigarelä­gger sina inköp av fordon. De föreslagna insatserna är ett viktigt stöd för att få i gång efterfråga­n på fordon i Sverige, säger Jessica Alenius.

 ?? Arkivbild: Jonas Ekströmer ?? Trögt för nybilsförs­äljningen, men laddbara bilar går bäst i uppförsbac­ken.
Arkivbild: Jonas Ekströmer Trögt för nybilsförs­äljningen, men laddbara bilar går bäst i uppförsbac­ken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden