Göteborgs-Posten

Poya Asbaghi hyllar Marcus Berg

Marcus Berg, 33, fortsätter träna med IFK Göteborg. Innebär det att anfallaren kommer närmare en återkomst till klubben? – Personlige­n tycker jag att han är en av Sveriges absolut bästa spelare, säger tränaren Poya Asbaghi.

- Linus Petersson linus.petersson@gp.se

Sport: Marcus Berg, 33, fortsätter träna med IFK Göteborg.”Personlige­n tycker jag att han är en av Sveriges absolut bästa spelare”, säger tränaren Poya Asbaghi.

Han dök upp på Kamratgård­en i fredags. Det skapade stor uppmärksam­het.

”Marcus Berg tränar med IFK” Under flera år har de blåvita supportrar­na drömt om att anfallaren ska återvända hem. När de så fick se honom träna med klubben igen ... Hoppet ökade.

– Han var bara med på vissa övningar, vad det verkar. Men han verkar även hänga kvar här även nästa vecka. Han väntar väl på tydligare besked när han kan/ska åka tillbaka (till Ryssland reds.anm), konstatera­de sportchef Kennet Andersson då.

Marcus Berg tränade med IFK Göteborg även under måndagen.

Anfallaren deltog i uppvärmnin­gen, mest passnings- och rörlighets­övningar, och såg ut att trivas. När det därefter vankades tvåmålsspe­l klev anfallaren av och fokuserade på individuel­la övningar.

Någon intervju kunde han dock inte ge efter det en och en halv timme långa passet. Den ryska klubben Krasnodar, som Berg alltjämt tillhör, sätter stopp för allt sådant.

Därmed får vi inte veta hur han tänker kring framtiden. Om det ser ut att bli några ytterligar­e år utomlands eller om det är dags att flytta hem till Göteborg när det nuvarande kontraktet löper ut i sommar.

Tränaren Poya Asbaghi stannade dock till. Och tokhyllade anfallaren.

– Det är klart att det är en väldigt, väldigt bra fotbollssp­elare. Personlige­n tycker jag att han är en av Sveriges absolut bästa spelare. Det tyckte jag att man framförall­t såg under VM. Det var mycket diskussion om målen, men utan honom i spelet hade de inte nått den där kvartsfina­len. Så viktig var han.

Vågar du hoppas på att han kommer hem i sommar?

– Jag är mest glad över att det finns så många bra IFK-ambassadör­er runt om i Europa. Sådana som har gjort det väldigt bra för Blåvitt och som fortsätter göra bra reklam för klubben. Sedan kan man inte gå runt och hoppas på alla, då kommer man sitta och drömma sig iväg för mycket. Men skulle den dagen komma när återvändar­na kommer hem och spelar för Blåvitt är det klart att det skulle betyda mycket för oss.

Finns det plats för en 33-årig Marcus Berg i det nya, unga IFK Göteborg då?

Eller en 34-årig Mattias Bjärsmyr för den delen? Mittbacken, som också sitter på ett utgående kontrakt till sommaren, har likt Marcus Berg hållit igång med IFK Göteborg under den senaste tiden.

Poya Asbaghi svarar:

– Det handlar om när sådana spelare kommer hem. Vilken nivå de är på och vilken ålder de är i. Se

Han vet att det finns ett intresse från oss. Det är ju inte så konstigt. Sedan finns det alldeles för många om och men för att säga något mer än så.

Kennet Andersson,

Sportchef IFK Göteborg

dan också om vilket behov vi har. Hur många spelare vi har på den positionen. Räknar man ihop allt det där och märker: ”Här finns det utrymme!”. Då tror jag inte att det är många som tvekar.

Även sportchef Kennet Andersson stannade till och tog sig tid i samband med måndagens träning. Gällande Marcus Berg sa han ungefär samma saker som han har sagt tidigare.

– Han vet att det finns ett intresse från oss. Det är ju inte så konstigt. Sedan finns det alldeles för många om och men för att säga något mer än så.

Mattias Bjärsmyr då? Kan han vara ett alternativ?

– Alla alternativ är intressant­a. Vi tittar och stämmer av allting, det gör vi.

Kennet Andersson tillägger: – Men nu tänker vi på vad vi kan göra här och nu. Vad vi vill ha till den allsvenska starten. Där är inte de, eller någon annan som har kontrakt som går ut till sommaren, aktuella. Det är bara de som inte har kontrakt just nu – och de som bröt kontraktet under förra transferfö­nstret.

Tittar ni på spelare i den kategorin?

– Ja, det är det som är verklighet­en för oss nu. Sedan hoppas vi att det öppnas upp ett fönster innan säsongen börjar.

 ??  ?? Marcus Berg tränar med IFK Göteborg men hans ryska klubb har förbjudit honom att ge några intervjuer.
Marcus Berg tränar med IFK Göteborg men hans ryska klubb har förbjudit honom att ge några intervjuer.
 ?? Bild: Daniel Stiller ??
Bild: Daniel Stiller
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden