Göteborgs-Posten

Efter tunga tiden – Mikaela Mässing klar för ny klubb

- Alexander Olausson alexander.olausson@gp.se

Säsongen i tyska Thüringer blev inte som Mikaela Mässing, 26, hade tänkt sig och hon beskriver vissa perioder som ett helvete. Nu har storskytte­n skrivit på för en ny klubb. Enligt uppgifter till GP fortsätter äventyret utomlands. – Jag bara går och väntar på att det ska bli officiellt, säger Mässing.

Förra sommaren lämnade den tidigare Heid-spelaren sin dåvarande klubb H65 Höör där hon bland annat var med och tog SMguld 2017.

Ny klubbadres­s blev tyska Thüringer HC.

Och det började bra under försäsonge­n. Allt flöt på, tyckte Mässing. När serien inleddes fick hon ordentligt med speltid i de första tre matcherna. Men sedan fick hon börja nöta bänk.

– Sen satt jag där jag satt så att säga, säger Mölndalsfo­strade Mässing.

När hon kom till klubben trodde hon att det bara var hon och en till på vänsternio-positionen men sedan kom en spelare tillbaka från skada och då var de tre som konkurrera­de. Och svenskan var den som fick fortsätta att agera bänkvärmar­e.

Detta var något som satte hennes mentala styrka på prov ordentligt efter att ha varit van vid rikligt med speltid hemma i Sverige.

– Jag går inte ut och klagar – det är så proffslive­t ser ut. Är man inte bättre än de andra spelarna ska man inte spela – det köper jag till fullo. Men det har varit sisådär.

– När spelaren på samma position inte levererade så kände man ändå att det skulle hända någonting men det gjorde det inte. Men det har man vuxit av också som människa även om det är klart att det har varit ett helvete emellanåt.

Hur var livet vid sidan av när det var tungt runt handbollsp­lanen?

– Jag har alltid varit van vid att jobba vid sidan av så det blev att man kände: ”Gud vad skönt att ha lite fritid”. Men man blir lätt förslappad. Man går och gör det där gympasset på morgonen sen sitter man och väntar på att handbollst­räningen ska dra i gång sent på kvällen – vi tränade vid klockan tio på kvällen.

– Vi bodde inte så jäkla gött heller. Det var en liten bit utanför stadskärna­n så det var inte direkt att man kunde gå ut och ta en fika rätt utanför dörren.

Mässing skrev på för två år med den tyska klubben. Men efter många om och men lyckades hon tillsamman­s med sin agent att komma ur det där kontraktet. Något som var lite krångligt, berättar 26-åringen utan att gå in på detaljer.

– Ja, det var det. Men det är inte jag som har fixat det där utan det är min agent – all kredd till honom. Jag tror inte det var helt lätt så det var väldigt tacksamt att vi kunde komma ur det.

Nu väntar ett nytt äventyr. Mässing berättar att hon har skrivit på för en ny klubb och att det skulle blivit officiellt för två veckor sedan.

– Jag bara går och väntar på att det ska bli officiellt.

Mer än så vill hon inte säga om sin nya utmaning. Handbollsk­analen har sedan tidigare rapportera­t om att det finns en rumänsk intressent i form av HCM Baia Mare. Enligt uppgifter till GP är det också den klubben som har fått hennes underskrif­t. Baia Mare blev ligatrea i år och vill ta upp kampen om ligatiteln med de två klubbarna framför, Ramnicu Valcea och CSM Bukarest.

Nathalie Hagman och Filippa Idéhn är två andra spelare som har kopplats ihop med den rumänska klubben.

Sedan någon månad tillbaka är Mässing hemma i Göteborg och umgås med familj och vänner. Hon

har även tränat med Önnered sedan tre veckor tillbaka.

– Lite udda kanske att det är med Önnered, men Heid var inte i gång med sin träning när jag kom hem. ”KB” (Krister Bergström, tränare Önnered) ringde och kollade att allt var okej med mig och om jag ville komma och träna.

Men att den svenska publiken skulle fått sett henne på svensk mark redan nästa säsong vore att hoppas på för mycket.

– Nej, jag har bara varit utomlands ett år och så snabbt ger jag inte upp. Jag kommer stanna utomlands fyra år till om det finns i kroppen. Men det är klart att när man mådde som sämst så tänkte man ju att Sverige är jäkla gött, säger Mikaela Mässing.

 ?? Arkivbild: Ludvig Thunman ?? Mikaela Mässing, här i den svenska landslagsd­ressen under VM i Japan i december, har lagt en tung tid i Tyskland bakom sig och är redo för nya utmaningar.
Arkivbild: Ludvig Thunman Mikaela Mässing, här i den svenska landslagsd­ressen under VM i Japan i december, har lagt en tung tid i Tyskland bakom sig och är redo för nya utmaningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden