Göteborgs-Posten

Så sköter du dina sneakers

-

Konsument: ”Det absolut viktigaste är att använda skohorn. Det är mitt viktigaste tips. Det räcker med att man trampar ner hälen en enda gång så kan den spricka”, säger proffset Filip Gren.

filip gren driver butiken Sneakershy­llan på andra Långgatan.

Vår i luften betyder tid för sneakers. Och det betyder i sin tur att det är bra att ha koll på hur man bäst sköter dem, för att favoritern­a ska hålla så länge som möjligt. Vi har vänt oss till en riktig sneakersex­pert för att få råd och tips.

Det finns många olika tips på hur man tar hand om sina sneakers på bästa sätt. Det finns både klassiska husmorstip­s och tips från proffsen. Filip Gren, som driver butiken Sneakershy­llan på Andra Långgatan, delar gärna med sig av sina bästa skötselråd när det gäller guldklimpa­rna. Och han vet vad han pratar om. Hemma i lägenheten finns mellan 100 och 150 par sneakers, som samsas med sambons minst lika många.

I butiken de driver gemensamt finns framförall­t begagnade sneakers, men också en del nya, limiterade. De skor butiken främst säljer är sådana som är dyra att köpa nya. Men det gäller att skorna är i bra skick för att Filip ska vara villig att köpa in dem.

Eftersom skorna inte bara är affärer, utan även en hobby, har han bra koll på hur man sköter dem på bästa sätt.

– Det absolut viktigast är att använda skohorn. Det är mitt första och viktigaste tips. Det räcker med att man trampar ner hälen en enda gång, så kan den spricka och börja skava sönder insidan av skon, säger Filip Gren.

Och en trasig insida är något som är svårt och dyrt att laga på en sko, egentligen inte värt det, enligt Filip Gren.

Han betonar också vikten av att vara lite försiktig med skorna. Och att använda rätt sko vid rätt tillfälle.

– Välj skor efter väder. Ta inte på dig skor av mocka om det är blött och lerigt ute. Och om du får smuts

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden