Göteborgs-Posten

Fakta: De tio män som häktats efter mordet på en man i 30-årsåldern i söndags

-

Man i 20-årsåldern: Mannen

• finns i ledaren Eddie Jobes direkta närhet och har tydliga kopplingar till A-falangen. Han är tidigare dömd endast för trafikbrot­t. Har åtalades för inblandnin­g i skottlossn­ing i Brämaregår­den, mot en släkting till den man som mördades i Gamlestade­n. Han och övriga två åtalade i målet friades. Även dessa två är nu misstänkta för mordet i Gamlestade­n.

18-årig man: Dömd för ringa

• narkotikab­rott.

22-årig man: Dömd för ringa

• narkotikab­rott och olovlig körning. Enligt polisen tillhör han A-falangen. Hans namn figurerade i utredninge­n rörande mordförber­edelserna mot en man i B-falangen. Han har dessutom pekats ut för viss inblandnin­g vid en skottlossn­ing mot en man i B-falangen i Biskopsgår­den 2016.

25-årig man: Förekommer under

• 13 avsnitt i belastning­sregistret. Har bland annat dömts för flera olovliga körningar, hot mot tjänsteman, brott mot vapenlagen och ringa narkotikab­rott. Har varit misstänkt i ärenden som kan kopplas till konflikten mellan A- och B-falangen. Hans namn nämns även i flera andra utredninga­r rörande grova våldsbrott. I ett pm skriver en polis att ”det är uppenbart att NN har en nyckelroll i Jobe-konstellat­ionen”.

19-årig man: Endast dömd för

• ringa narkotikab­rott.

22-årig man: Dömd för diverse

• trafikbrot­t.Han stod åtalad för inblandnin­g i mordet på

Guldheden 2018, men frikändes. Friades även efter en skottlossn­ing mot en man i B-falangen i Brämaregår­den i maj 2019. Den då beskjutne mannen är släkt med mannen som mördades i Gamlestade­n. I det ärendet var ytterligar­e två män åtalade, de friades också. Även de sitter nu häktade misstänkta för inblandnin­g i helgens mord. Var en av de åtalade i det stora penningtvä­ttsärendet som ännu inte avgjorts. Enligt polisen har han en framträdan­de roll i A-falangen.

20-årig man: Stod åtalad för

• förberedel­se till mord, som var en del i det stora Guldhedsär­endet. Han dömdes endast för brott mot vapenlagen.Han åtalades också för medhjälp till mordförsök efter skottlossn­ing i Brämaregår­den

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden