Göteborgs-Posten

Fakta: Karin Karlsson

- Jan Larsson namn@gp.se

Ålder: 30 år.

Yrke: Osteopat.

Familj: Sambon Oscar. Bor: Lerum. Intressen: Träning, hinderbana,

• snowboard.

Hemsida: www.karinosteo­pat.se

– Intresset för kroppen och dess funktion hade jag ju med träningen, Men sedan fastnade jag för sättet att undersöka kroppen i osteopatin, att göra en fysisk behandling. Där fanns en nyfikenhet att veta mer om hur kroppen fungerar och samtidigt en tanke om att kunna göra det här till ett yrke.

Karin menar att basen i både osteopatin och träning är anatomi och fysiologi, hur kroppen ser ut och hur den fungerar.

– Jag har ju nytta av att veta vilka muskler du har i benen i både träning och osteopati. Kroppen och förutsättn­ingarna är som de är, sedan är behandling­smetoderna lite olika. Mitt intresse och min inriktning innehåller mycket rehab och träning, därför har jag lite slagit ihop dem i mitt yrke. Min titel är osteopat och tränare, för att jag tycker att det är viktigt med båda delarna.

Var och hur hämtar du kraften?

– Jag jobbar hela tiden med motivation och att träningen ska vara lustfylld.

– Att ta ett VM-guld har varit min målbild. Men det är inte alla dagar som det funkar, så det som är viktigt för mig är att skapa ett liv som jag ser fram emot varje dag. Om jag har ett pass planerat som jag absolut inte känner för, som jag inte kan motivera mig till, då har jag gjort något annat, kanske sprungit en kortare distans, eller tagit en runda i skogen i stället för asfalt.

När det gäller framtida tävlingar är det naturligtv­is mycket som är osäkert i dessa Coronatide­r.

– Hela våren är inställd på grund av Coronaviru­set. EM skulle varit i norra Italien i juni. Men vi får hoppas läget är bättre i oktober när VM ska avgöras i USA.

På sin hemsida skriver hon bland annat: ”The things you work hardest for will reward you the most” (fritt översatt: ”De saker du arbetar hårdast för kommer att belöna dig mest”).

– Det är min erfarenhet, att om du vill något tillräckli­gt mycket, så kommer det att bli så. Det gäller att våga tro på sig själv. Om inte jag tror på mig själv, vem ska då göra det? Mina egna drömmar handlade om att ta VM-guld och ha en egen klinik och så blev det, ler Karin.

 ?? Bilder: Jan Larsson ??
Bilder: Jan Larsson
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden