Göteborgs-Posten

Möt Göteborgs mest frispråkig­a idrottspar

-

Jamina Roberts och Emil Berggren har varit ett par i tio år. Först nu lever de ihop med en ”normal” vardag.

Jamina Roberts, 29, och Emil Berggren, 33, har varit ett par i tio år utan att knappt ha bott tillsamman­s. Nu bor de ihop för första gången på flera år – möt idrottspar­et som är Göteborgs mest frispråkig­a i en lång intervju om graviditet, superlön i Ungern, feminism och det gemensamma livet.

Ett handbollsk­ast från Partille arena i ett nybyggt lägenhetsk­omplex bor Jamina Roberts och Emil Berggren. Paret där ena halvan är en höggravid landslagss­tjärna med ett utgående proffskont­rakt och där den andra halvan är sportchef för Sävehof.

– Jag tänkte faktiskt direkt på det när jag fick jobbet att Jamina någon gång kommer att spela för Sävehof igen och att det inte kommer att bli några problem. I den här grejen får jag bara ge råd. När besluten tas är jag inte inblandad för jag är ju minst sagt jävig där, säger Emil och fortsätter:

– Jag har ju märkt redan nu att jag vill att hon ska tillbaka så fort som möjligt. Sportchefs­benet vill ju att vi ska gå och träna eller bara gå ut och gå. Samtidigt vill pappa Emil att hon ska äta vad hon vill, sova hur mycket hon vill och bara må bra. Jag är ändå till 99 procent partner här. Men ibland kommer jag på mig själv med att det hade varit roligt med en supersnabb comeback. Även om det inte är hälsosamt att tycka så ...

Vad som händer efter graviditet­en är inte klart. I dagsläget har Jamina ett kontrakt med den danska klubben Randers HK. Ett kontrakt som löper ut till sommaren. Därefter är hon kontraktsl­ös.

– Det är klart att det hade varit optimalt att vända hem, men jag har inget kontrakt nu, säger hon.

– Det finns faktiskt inte så mycket vi kan säga där just nu, säger Emil.

För Jamina Roberts är det dock inget snack.

Hon ska bara tillbaka igen efter att graviditet­en är över.

– Sen får man se vilken nivå man når igen. Jag vill ju inte springa runt och skämma ut mig eller se ut som Bambi därute. Men planen är att komma tillbaka till samma nivå som innan. Sen vet man aldrig vad som händer. Jag trodde att det skulle vara skitnajs att vara gravid och inte behöva göra något. Men jag är rastlös som fan och undrar hur fasen jag ser ut och hur ska det här går egentligen? Jag tappar alla muskler ... men det löser sig nog, säger hon.

De två har varit ett par i många år nu. Det hela började när Emil spelade för Redbergsli­d och Jamina för Sävehof. Då var det en kontakt som växte och växte.

– Vi visste ju vilka vi var och och så ... sen var en kille jag var tillsamman­s med otrogen och Emil berättade det för mig, säger Jamina.

– Jag tjallade och här sitter jag idag ... hade jag vetat det jag vet nu om att leva med Jamina så hade jag varit tyst, säger Emil skämtsamt.

Men även om de två har varit ett par i över tio år så är det inte många år som de faktiskt har bott tillsamman­s. Under flera år har det varit olika länder för de två, som när Emil stack till Tyskland innan paret återförena­des i Danmark.

Bara för att återigen sära på sig. Till slut återförena­des de två i Ungern under 2017-18.

– Vi är väldigt olika på en hel del saker. Hon är pigg som fasen på morgonen och ska upp direkt och göra massa saker. Jag är mer aktiv på kvällen. Hon är också sjukt rastlös, säger Emil.

– Vi är faktiskt ganska nya på det här med att bo ihop. Det är egentligen nu som vi för första gången har en vardag tillsamman­s. I Ungern bodde vi ihop men Emil pendlade och var borta stora delen av dagarna. Då var det bara handboll. Nu har han ju lite att göra medan jag

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden