Göteborgs-Posten

”Om han tog i hela vägen skulle han vara otroligt bra”

-

BRA CHANS. Per Nilsson (bilden) är ordinarie kusk på amatörträn­ade Enzo Am som vuxit fram som en mycket bra stayer och som har bra chans att vinna den inledande V75-avdelninge­n. Pelle var tidigare lärling och väldigt framgångsr­ik kusk men nu har han dragit ner på löpkörning­en.

– Jag jobbar på naturbruks­gymnasiet i Karlstad som lärling och har småbarn så jag har prioterat bort löpkörning­en och det känns perfekt. Jag kör nästan bara åt Bengt Oltorp (tränar Enzo Am) och Karl O Johansson berättar Pelle om sin situation för dagen.

Enzo Am är en duktig häst med väldigt fina förutsättn­ingar på lördag.

– Ja, det ser riktigt spännande ut. Jag tror att vi tar ledningen men sen vet jag inte om jag ska köra där. Det får jag fundera på och så måste man ju se vem som kommer också. Han är väldigt stark men lite speciellt, han stannar till ibland i loppen. Om han tog i hela vägen skulle han vara otroligt bra för han har den fysiken, berättar Per Nilsson avslutning­svis.

V75-4. 2 Forfantone Am är bra ut, det är inga raketer emot så han bör spetsa. 4 Zarenne Fas visade i Tyskland och i Frankrike 22/12 att han är snabb, får nog ta över. V75-5. 1 Niky Flax är väldigt snabb just från spår 1 så han blir svår att ta över lednigen ifrån. 2 Harran Boko lär utmana direkt och vi tippar att han får ta över. Flera av de utvändiga är snabba men Harran är spetsfavor­it. V75-6. 1 Billie de Montfort kan nog hålla ut 2 Cyber Lane. Sen kan man tänkas släppa, till 2 Cyber Lane eller 5 Son of God som var vass senast.

V75-7. Svårt. 1 Ostrec, 3 Click Bait och 6 Don Fanucci Zet är snabba och gör upp. Fördel 3.

4 Power och 5 Green Manalishi är två jokrar i spetsstrid­en. chans i loppet med tanke på det. Fleet Admiral är nog bästa hästen så vi låser på dessa båda.

Guillaume Boko AVSLAG

(V75-1) har gjort det bra varje gång men haft det svårt att vinna på V75. Tufft läge.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden