Göteborgs-Posten

Daniels butik rånad för andra gången på ett år

Tre personer tog sig in i närbutiken Godiskälla­ren i Kungssten på lördagsmor­gonen och rånade butiken på tobaksvaro­r. Det är andra rånet på ett år och butiksägar­en Daniel Keyhanfar är rädd för den 20-åriga butikens framtid. – Det är tråkigt att man alltid

- Magdalena Rosen Magdalena.Rosen@gp.se

Vid 08.30 på lördagsmor­gonen fick polisen larm om ett butiksrån i Kungssten. Tre personer ska ha kommit in i butiken och hotat personalen med ett pistollikn­ande föremål.

De ska ha tagit kontanter och tobaksvaro­r och därefter försvunnit från platsen i en bil i okänd riktning.

När GP besöker butiken några timmar senare håller butiksägar­en Daniel Keyhanfar på att räkna ihop värdet på de varor som saknas.

– Vi är uppe i 500 000 kronor nu, säger han.

Han berättar att hans kollega var ensam i butiken när rånet skedde.

– När han

öppnade butiken anföll de honom och band fast hans händer med kabeltejp. Sedan hotade de honom med en pistol mot huvudet. Så tog de varorna i soppåsar och flydde, säger han.

Efter händelsen gick den anställda hem från jobbet och mår efter omständigh­eterna bra, berättar Daniel Keyhanfar.

– Jag har pratat med honom och han är fortfarand­e skakig. Vi har kontaktat brottsoffe­rjouren så han ska få psykologhj­älp, för sånt här kan stanna för livet, säger han.

Det är inte första gången butiken utsätts för rån. För ett år sedan skedde ett liknande rån där tre maskerade personer hotade personalen och tog med sig tobaksvaro­r.

– Det här var exakt likadant, säger Daniel Keyhanfar som misstänker att butiken råkat ut för samma rånare två gånger.

Butiken har funnits

på Långedrags­vägen vid Sandarna i 20 år. Den startades av Daniel Keyhanfars pappa och har i dag fem anställda. Nu är han rädd för vad som ska hända.

– Det ser inte bra ut. Det är inte alltid försäkring­sbolagen täcker allt. Det kan bli så att vi måste varsla, säger han.

Flera polispatru­ller spanade i närområdet efter rånet, men hittade inga spår efter flyktbilen, uppgav polisens presstales­person Christer Fuxborg på förmiddage­n.

– Vi söker en vit Volkswagen Caddy. Den ska vara hemmahöran­de utanför Göteborg så vi hoppas att den är ute och kör och någon känner igen den, sa han då.

Polisen har fått

tillgång till butikens övervaknin­gsfilm som de tömde under förmiddage­n. De misstänkta rånarna ska ha haft någon form av varselväst på sig och var vid tillfället i övrigt mörkt klädda.

– Det är tråkigt att man alltid som butiksägar­e ska behöva vara rädd för att bli rånad, säger Daniel Keyhanfar.

Polisen har upprättat en anmälan om butiksrån.

 ?? Bild: Robin Aron ?? Daniel Keyhanfar tog över närbutiken Godiskälla­ren i Kungssten efter sin pappa för två år sedan.
Bild: Robin Aron Daniel Keyhanfar tog över närbutiken Godiskälla­ren i Kungssten efter sin pappa för två år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden