Göteborgs-Posten

Fakta: Partillegu­iden

- Annelie Moran annelie.moran@gp.se

Risken för smittsprid­ning av covid-19 gör det svårt att planera semestern. För den som lägger alla långväga planer på hyllan och tänker att det får bli ett gäng kortare utflykter istället har vi listat några hemestermå­l i Partille.

– Det är så populärt med vandring och natur nu. Just för göteborgar­e och de i närmiljön är det så är det så pass nära, säger Ann-Charlotte Carlsson, marknadsch­ef på Turistråde­t i Västsverig­e.

Hon pekar på

att Gotaleden knyter ihop Göteborg med Partille, Lerum och Alingsås. Och nämner Le Mat, ett bed and breakfast vid Jonsereds

I en serie artiklar ger GP:s Partillere­daktion exempel på det bästa, roligaste och vackraste Partille har att erbjuda. Gå in på gp.se för att se de tidigare delarna i artikelser­ien.

fabriker, som ett möjligt övernattni­ngsställe. Enligt allemansrä­tten är det dock också tillåtet att tälta något dygn i naturen så länge du följer vissa regler, som att inte störa markägare eller skada naturen.

Hur ska man tänka när det gäller att boka saker inför sommaren?

– Vi vet fortfarand­e inte hur det kommer att se ut, så man ska titta efter flexibla om- och avboknings­regler, säger Ann-Charlotte Carlsson.

– Man ska

inte vara där det är för mycket människor och då blir det i naturen, men även besöksträd­gårdar

Hon poängterar också att olika turistverk­samheter och boenden, som restaurang­er, hotell och campingar, nu anpassar sig för att inte bidra till smittsprid­ningen och ofta kommunicer­ar vad det innebär för besökarna via sina hemsidor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden