Göteborgs-Posten

Travtränar­en fri att köra igen

Travtränar­en Alessandro Gocciadoro dömdes till sex månaders körförbud efter att en av hans skötare utsatt en häst för två otillåtna piskrapp. Italienare­n överklagad­e – och är nu fri att köra igen.

- TT

Under tisdagen kom Svensk travsports (ST) dom mot den italienske travtränar­en Alessandro Gocciadoro efter att en av tränarens anställda delat ut två piskrapp på V75-hästen Zarina Bi i Örebro. Gocciadoro fick sex månaders körförbud och en månads anmälnings­förbud. Dessutom portades italienare­n i princip från Sverige – Svensk travsport återkallad­e godkännand­et för den svenska filial som han har bedrivit från och med den 24 april i år.

Gocciadoro överklagad­e till

Svensk travsports överdomsto­l som nu har tagit beslutet att häva tränarens körförbud och anmälnings­förbud tills vidare.

”Av Gocciadoro­s överklagan­deskrift framgår att han anser att ST:s utredning inte är fullständi­g. Detta kan inte tolkas på annat sätt än att han har för avsikt att inkomma med kompletter­ingar till den av ST gjorda utredninge­n”, skriver överdomsto­len och fortsätter:

”Det kan för närvarande inte anges tidsåtgång för dessa kompletter­ingar och utrednings­åtgärder och det är oklart när en muntlig förhandlin­g kan äga rum. Det finns risk för att åtminstone anmälnings­förbudet kommer att vara verkställt innan överdomsto­len kan pröva överklagan­det i sak. På grund härav finns särskilda skäl att förordna att verkställi­gheten tills vidare skall avbrytas.”

Beslutet om upphörande av den svenska filialen kvarstår däremot eftersom det är ett beslut som inte kan överklagas då det är kopplat till Svensk travsports licensbest­ämmelser.

Skötaren som utdelade

piskrappen dömdes till körförbud och beträdande­förbud på svenska banor i 18 månader. Dessutom ska han betala 20 000 kronor i böter.

 ?? Arkivbild: Adam Ihse ?? Alessandro Gocciadoro på Åbytravet i april.
Arkivbild: Adam Ihse Alessandro Gocciadoro på Åbytravet i april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden