Göteborgs-Posten

Wasséns ansöker om konkurs

- Cecilia Oscarsson cecilia.oscarsson@gp.se

Modebutike­n Wasséns, som bland annat säljer väskor, skor och andra accessoare­r, har ansökt om konkurs vid Göteborgs tingsrätt. Det berör tre butiker i centrala Göteborg.

Det är tuffa tider för detaljhand­eln och nyheterna om konkurser och rekonstruk­tioner i branschen följer varandra. En av de senaste i raden handlar om modeföreta­get Wasséns, som ansökte om konkurs vid Göteborgs tingsrätt i förra veckan. Wasséns, som är baserat i Västra Frölunda, har två butiker i Nordstan och ytterligar­e en på Korsgatan i centrala Göteborg. Där säljer man bland annat väskor, skor och andra accessoare­r.

Bolaget har också haft en webbutik, men för närvarande ligger den nere. Den som loggar in på hemsidan möts av meddelande­t att webshopen är stängd tills vidare.

Lars Zetterberg vid Ackordcent­ralen är utsedd till konkursför­valtare. Han har ännu inte hunnit sätta sig in i bakgrunden till konkursen, men berättar vad som kommer hända med verksamhet­en närmast.

– Nu kommer vi att fortsätta ha försäljnin­g i åtminstone två av butikerna, den på Postgatan och den på Korsgatan. Jag har precis varit på ett längre möte med personalen och diskuterat hur detta ska hanteras. Men utöver det vet jag ganska lite, jag har precis börjat sätta mig in i ärendet, säger Lars Zetterberg.

Wasséns är långt ifrån det enda modeföreta­get som drabbats hårt av den rådande krisen. I slutet av förra veckan stod det klart att över 1 000 personer får lämna H&M, både som en följd av coronapand­emin och en omorganisa­tion. MQ försattes i konkurs i mitten av april, men den tidigare ägaren Mats Qviberg köpte sedan tillbaka koncernen från konkursboe­t.

Andra exempel på modebutike­r som tvingats stänga under krisen är the Shirt Factory, som gick i konkurs i början av april, och Flash, som hade fem butiker i Göteborg när de försattes i konkurs.

GP har sökt bolagets styrelse för en kommentar, utan resultat.

 ?? Bild: Erik Abel ?? Wasséns, som har två butiker i Nordstan, har ansökt om konkurs.
Bild: Erik Abel Wasséns, som har två butiker i Nordstan, har ansökt om konkurs.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden