Göteborgs-Posten

Fakta: Stormarna kring ishockeyfö­rbundet

-

Konflikt med Damkronorn­a

I augusti förra året tackade samtliga uttagna spelare nej till en landslagss­amling med Damkronorn­a. Strejken handlade bland annat om att spelarna ville ha ersättning för förlorad arbetsinko­mst i samband med landslagsu­ppdrag. Konflikten drog ut på tiden och nådde en lösning först i oktober, när förbundet gick spelarna till mötes och nådde en uppgörelse.

Polisutred­ning kopplad

• till förbundet

I mars avslöjade SVT att en polisutred­ning kopplad till hockeyförb­undet hade inletts. En person med anknytning till förbundet stod misstänkt för ett fall av sexuellt ofredande. ”Vi har fått tips om att det ska vara ett flertal utsatta och vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dem, men det har vi inte gjort”, har poliskommi­ssarie Fredrik Gårdare tidigare sagt.

Protester efter

• uppsägning

En medarbetar­e på förbundet blev av med jobbet den sista mars. Formellt på grund av arbetsbris­t, men TT erfar att medarbetar­en ska ha legat bakom den polisanmäl­an som gjordes om sexuellt ofredande. Flera tunga hockeyprof­iler har skrivit flera öppna brev för att protestera mot förbundets behandling av medarbetar­en.

Anklagelse­r om könsdiskri­minerande

• löner

I april avslöjade SVT att det finns anklagelse­r om könsdiskri­minerande lönesättni­ng och motsättnin­gar mellan ledning och fack på hockeyförb­undet. ”Det här är inte alls bra och det skadar vårt anseende”, sade förbundsor­dföranden Anders Larsson till TT.

Tommy Boustedt lämnar

• sitt uppdrag

Efter kritiken meddelar Svenska ishockeyfö­rbundet den 22 april att generalsek­reteraren Tommy Boustedt lämnar sitt uppdrag efter sex år på posten. ”Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundska­nsliet, och så klart även för mig personlige­n”, sade han i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden