Göteborgs-Posten

Blåvitt har erbjudit Victor Wernersson förlängnin­g

- Andreas Johnsson andreas.johnsson@gp.se

IFK Göteborg är nöjt med Victor Wernersson. Nu har klubben, enligt SportExpre­ssen, erbjudit försvarare­n ett kontrakt på två år. – Det är glädjande, säger han till tidningen.

Victor Wernersson har, sedan han kom till IFK Göteborg från danska Vejle BK 2018, fått ett stort förtroende.

Den 24-åriga vänsterbac­ken har varit gjuten i Poya Asbaghis startelva och var under fjolåret en stor bidragande orsak till klubbens starka säsong.

Nu vill klubben förlänga med Wernersson, vars kontrakt löper ut vid årsskiftet. Enligt Sportexpre­ssen ska man ha erbjudit försvarare­n en förlängnin­g över två år.

” Vi har en dialog och så får vi se hur det slutar. Det gäller att ta ställning till vad som känns rätt. Victor Wernersson

– Det är glädjande. Det är ett kvitto på att man har gjort det bra. Jag är jätteglad och stolt. Det betyder mycket när det kommer ett förslag fast det är tufft för många klubbar i dessa tider. Jag fick en bra känsla och blev glad, säger Wernersson till tidningen.

Hur framtiden ser ut är dock ännu oklart för Wernersson som tidigare bland annat har ryktats till bland annat MLS.

Ännu har han inte fattat något beslut kring hur han ska ställa sig till Blåvitts kontraktsf­örslag.

– Nej, vi har inte kommit fram till något än. Vi har en dialog och så får vi se hur det slutar. Det gäller att ta ställning till vad som känns rätt, det kommer jag, min agent, Kennet Andersson och Pontus Farnerud (klubbens sportchefe­r) att göra. Vi får se hur det blir, säger han.

 ?? Arkivbild: Michael Erichsen ?? IFK vill behålla Victor Wernersson.
Arkivbild: Michael Erichsen IFK vill behålla Victor Wernersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden