Göteborgs-Posten

Göteborgs-Posten direktsänd­er det virtuella Göteborgsv­arvet

- GP

Det blir ingen löparfest med tusentals anmälda och ännu fler åskådare den 16 maj. Men på lördag kommer du i stället kunna ta del av ett väldigt annorlunda Göteborgsv­arv på gp.se. – Det känns jättekul att vi kunde hitta en lösning för att ge våra läsare en chans att följa årets Göteborgsv­arv, om än i väldigt annorlunda form, säger Fredrik Östberg, tf sportchef på Göteborgs-Posten.

Ett Göteborgsv­arvet med 60 000 löpare och hundratuse­ntals åskådare blir det inte i år. Spridninge­n av coronaviru­set satte stopp för världens största halvmarato­n.

Men den 16 maj kommer det ändå bli en löparfest, om än i mindre format och väldigt annorlunda än vanligt.

På gp.se kommer du kunna följa direktsänd­ningen från Göteborgsv­arvet Virtual Race, den virtuella varianten av Varvet.

Runt 4 000 löpare har anmält sig till loppet som kan springas på vilken plats som helst i världen mellan 15–17 maj.

Resultaten skickas sedan in och är seedningsg­rundande till nästa års varv.

I GP:s sändning men det kommer det dock främst vara extra fokus på en enskild löpare.

Talangen Suldan Hassan, som tävlar för Ullevi FK, kommer att spela huvudrolle­n då hela hans virtuella varv ska följas under GP:s sändning – från start till mål.

– Det är ju lite speciellt. Man tränar ju ofta själv men jag har aldrig kört en tävling själv tidigare. Men samtidigt är det jättekul att alla faktiskt kan springa den runda som man valt, oavsett om det är i Skatås eller på en asfaltsväg utanför Göteborg. Att få den här känslan av tävling under dessa omständigh­eter känns jättekul, säger Suldan Hassan.

Suldans framfart under de 21,1 kilometer kommer att kommentera­s av tv-profilen Jonas Karlsson samt expertkomm­entatorn tillika elitlöpare­n Maria Larsson.

– Normalt sett sänder vi runt sex timmar från Göteborgsv­arvet, nu blir det lite kortare och väldigt annorlunda. Men jag hoppas att vi kan ge tittarna något nytt men ändå försöka skapa en känsla av den fest som Göteborgsv­arvet är. Samtidigt vill vi att sändningen ska andas löpning och att vi följer en så pass talangfull löpare som Suldan med hjälp av så kunniga kommentato­rer som Jonas Karlsson och Maria Larsson känns helt rätt, säger Fredrik Östberg, tf sportchef på Göteborgs-Posten.

Sändningen kommer att ledas av Göteborgs-Postens Karin Jansson och i studion det bjudas på gäster, tillbakabl­ickar och tävlingar.

Allt detta kommer gå att följa på gp.se på lördag den 16 maj med start 12.45.

” Det är ju lite speciellt. Man tränar ju ofta själv men jag har aldrig kört en tävling själv tidigare. Suldan Hassan

 ??  ?? Folkfesten är inställd, men på gp.se kan du ändå följa Ullevi FK-löparen Suldan Hassan då han tar sig an Göteborgsv­arvet Virtual Race – varvets virtuella motsvarigh­et.
Folkfesten är inställd, men på gp.se kan du ändå följa Ullevi FK-löparen Suldan Hassan då han tar sig an Göteborgsv­arvet Virtual Race – varvets virtuella motsvarigh­et.
 ?? Bilder: Mathias Bergeld ??
Bilder: Mathias Bergeld
 ?? Arkivbild: Joel Marklund, Peter Holgersson ?? Jonas Karlsson och Maria Larsson kommer att kommentera Suldan Hassans lopp.
Arkivbild: Joel Marklund, Peter Holgersson Jonas Karlsson och Maria Larsson kommer att kommentera Suldan Hassans lopp.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden