Göteborgs-Posten

Volvo Cars stoppar utdelninge­n till Geely

- Alexander Piauger alexander.piauger@gp.se Alexander Hultman alexander.hultman@gp.se

Volvo Cars stoppar nu helt aktieutdel­ningar till Geely och pensionsfo­nder om totalt 180 miljoner kronor. – I ljuset av effekterna av coronasitu­ationen och de riktlinjer som Tillväxtve­rks kommunicer­ade kring korttidsar­bete har Volvo bestämt att inte göra någon utdelning i år, säger Stefan Elfström, presstales­person för Volvo Cars.

Det rör den planerade utdelninge­n på 180 miljoner kronor. 145 miljoner till Geely, samt 35 miljoner till preferensa­ktieägarna AMF och Folksam, vilket Di var först att rapportera. 180 miljoner kronor skulle delats ut till Geely.

På grund av osäkerhete­n kring coronaviru­set var planen var att utdelninge­n skulle delas upp i två

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson vid återöppnan­det av fabriken i Torslanda.

delar och betalats ut i juni och oktober, men stoppas nu helt. Beslutet fattades av företagsle­dningen i

början av veckan, säger Volvo Cars presstales­person Stefan Elfström till GP.

– I ljuset av effekterna av coronasitu­ationen med minskad efterfråga­n, och de riktlinjer som Tillväxtve­rks kommunicer­ade kring korttidsar­bete har Volvo bestämt att inte göra någon utdelning i år, Stefan Elfström.

förra veckan riktlinjer som stoppar stöd för korttidsar­bete till bolag som samtidigt delar gör aktieutdel­ningar till ägarna.

Volvo Cars har permittera­t stora delar av sin personalst­yrka på 25 000 anställda. De arbetar 60 procent och bolaget har ansökt om statligt stöd.

 ?? Arkivbild: Adam Ihse ?? Tillväxtve­rket presentera­de
Arkivbild: Adam Ihse Tillväxtve­rket presentera­de

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden