Göteborgs-Posten

Avenyfamil­jen öppnar flera av sina restaurang­er

- Carl Petersson Moberg carl.moberg@gp.se

Avenyfamil­jen som äger bland annat Yaki-Da, Made in China och Lounge(s) har börjat öppna flera av sina krogar. Nu går det på nytt att besöka restaurang­er som Levantine och Tacos och Tequila.

I mitten av mars meddelade Avenyfamil­jen att de stänger samtliga restaurang­er och varslar all personal. Veckan därpå kom besked om korttidspe­rmittering­ar. Totalt har företaget 167 anställda, plus extraperso­nal.

GP har tagit del av meddelande­n till de anställda där företagets ägare Jonas Järvmarker skriver att de utgår från att det kommer att ta tid för samhället att ta sig igenom coronapand­emin och att regeringen­s stödpaket är otillräckl­igt.

Han är samtidigt tydlig med att ambitionen är att kunna öppna på nytt och återanstäl­la samtliga medarbetar­e när krisen är över.

Efter beskedet stängde krogarna på löpande band och under en längre tid har göteborgar­e som går längs Tredje långgatan exempelvis fått se hur stora plank täcker fasaden till flera av Avenyfamil­jens restaurang­er. I svart text har någon skrivit ”See you on the other side”. En slogan som Avenyfamil­jen även använder i sociala medier.

Drygt två månader senare uppmanar de svenska myndighete­rna fortfarand­e till försiktigh­et och det finns inget som tyder på att Avenyfamil­jen anser att Sverige har kommit ut på andra sidan. Men flera av deras verksamhet­erna är öppna.

Både Kafé Magasinet och Olssons vin har hållit igång och den femte maj lade den mexikanska restaurang­en Tacos och Tequila ut en video i sociala medier där de meddelade att de nu är tillbaka.

I videon uppmanar de dock sina besökare att inte basunera ut detta vitt och brett:

”För att undvika att restaurang­en blir överfull ber vi vänligen er att tala försiktigt om vår nyöppning och bara dela den här informatio­nen med era närmaste vänner och familj”.

Även den franska bistron

Levantine, som bland annat känns igen från inspelning­en av tv-serien ”Vår tid är nu”, öppnar.

Just nu pågår också rekryterin­g av en hovmästare och restaurang­chef till Taverna Averna på Tredje långgatan och en preppkock en souschef till Tyska bron, som ligger i kanalen nedanför Tyska kyrkan.

Den exakta planen för Avenyfamil­jens krogar och personal är alltjämt oklar. GP har sökt ägaren Jonas Järvmarker för en kommentar men utan framgång. Företaget har konsekvent under coronapand­emin undvikit att uttala sig till GP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden