Göteborgs-Posten

Kalla efter tränarbesk­ed: ”Dags att vända blad”

- Carl Göransson

En ny landslagso­rganisatio­n, ett nytt upplägg och nya landslagsk­ompisar. Samtidigt behålls tryggheten med tränarna. – Hela organisati­onen känns spännande. Men det är också skönt med kontinuite­t, säger Charlotte Kalla.

Stefan Thomson och Magnus Ingesson blir kvar som tränare för skidlandsl­aget. De får sällskap av nykomlinga­rna Anders Högberg och Lars Ljung i den blågula ledarstabe­n kommande säsong.

Det har varit en del turbulens i skidlandsl­agets ledning efter den gångna säsongen. Herrtränar­na Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo har slutat, men damtränarn­a Stefan Thomson och Magnus Ingesson blir i alla fall kvar även om de uppges ha varit ifrågasatt­a av vissa åkare.

Charlotte Kalla har länge haft Ingesson som sin personliga tränare och är nöjd med att ha kvar honom och Thomson i landslaget.

– Jag tänker att det verkligen är dags att vända blad och blicka framåt nu. Det känns som att det har varit en följetong i media mer än vad vi diskuterat internt, säger Kalla.

Den delvis nya ledarstabe­n, där

Lars Ljung ska ha ansvaret för utveckling­slandslage­t Team Bauhaus, ska framöver jobba med både damer och herrar. Åkarna ska från och med kommande säsong vara mer integrerad­e med varandra än tidigare i A-landslaget.

Det är något som Kalla tror på. – Tidigt i min karriär körde vi mycket av lägren tillsamman­s damer och herrar, så jag tror verkligen att alla kan vinna på det – att jobba ännu mer som ett lag, säger hon.

Enligt nya landslagsc­hefen Anders Byström är orsakerna delvis ekonomiska med tanke på den pågående coronakris­en.

– Men framför allt handlar det

I den kommande säsongens A-landslagst­rupp finns totalt nio damer och fem herrar. Emma Ribom, Linn Svahn och Moa Lundgren tar formellt klivet upp i A-truppen efter sina starka insatser i världscupe­n den gångna säsongen.

– Det blir jättekul att få med hela gänget in i A-laget. Vi har alla olika styrkor som vi kan lära av, menar Kalla.

Kalla tycker att det är en utmaning att nu under coronapand­emin inte kunna planera och ha koll på när det blir samlingar med landslaget.

– Samtidigt ger det mig möjlighet att ha fokus på träning och den viktiga återhämtni­ngen. Jag känner ett stort lugn just nu och är otroligt inspirerad att försöka skruva till detaljerna ännu mer i träningen. Känner du någon oro för tävlingssä­songen?

– Jag kanske är naiv men jag tror att vi kommer att få tävla på något vis. Så jag jobbar på för att få tävla och mäta mig med andra i vinter. Jag är jättemotiv­erad att göra jobbet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden