Göteborgs-Posten

Fakta: Tre tendenser

- Arne Larsson arne.larsson@gp.se

SD och M jämnstora

Sverigedem­okraterna har haft det jobbigt sedan coronapand­emin bröt ut och sjunkit tillbaka till 18,9. Det innebär att SD och M nu är i princip lika stora, så såg det inte alls ut för några månader sedan.

KD tillbaka på valresulta­tet

Kristdemok­raterna rusade i opinionen för omkring ett år sedan och var som mest uppe kring 12 procent. Nu har partiet landat på 6,1, vilket är i nivå med valresulta­tet från 2018.

M starkast i Göteborg

Moderatern­as bästa område är för närvarande Göteborg, där man i mätningen når 23 procent. Den väljargrup­p partiet är starkast i är män under 30 år, där 24 procent uppger att de skulle rösta på Moderatern­a.

dess ägnat sig åt en krishanter­ing så usel att den skulle kunna tjäna som exempel på hur man till varje pris bör undvika att göra.

Hon är inte den första makthavare som vägrar ställa upp på intervjuer för det granskande mediet utan vänder sig till andra. Det kan förstås verka som ett smart sätt att slippa tuffa frågor och ostört få lägga upp ett försvarsta­l, men det är aldrig en bra idé. Risken är att det uppfattas som att makthavare­n inte vågar svara på de besvärande frågorna för att det finns något att dölja.

Istället för ett rensat bord lämnar man kvar en känsla av att det finns saker som hänger där i luften. Och det är kanske inte vad en oprövad ledare för ett 3,5-procentspa­rti behöver.

 ?? Bild: Henrik Montgomery ??
Bild: Henrik Montgomery

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden