Göteborgs-Posten

Ferguson är ingen bra referens gällande corona

- Björn Österlund

SD-aktivisten Mattias Lindberg i GP den 28/4 att Sverige misslyckat­s totalt med sin corona-strategi. Covid-19 är ett för mänsklighe­ten nytt virus där alla, inklusive WHO, famlar i mörker, och vi vet kanske först om ett år vem som hade mest rätt. Mattias har dock svaren redan nu och han sänker Sverige fullständi­gt, vilket han bland annat bekräftar genom att referera till professor Neil Ferguson på Imperial College London.

Om Mattias gjort en källgransk­ning så skulle han funnit i ”The Spectator” (en engelsk politisk veckotidni­ng, etablerad 1828) en beskrivnin­g av Fergusons arbete under 2000-talet, vilket visar sig vara kantat av katastrofa­la misslyckan­den i samband med fågelinflu­ensan, svininflue­nsan, galna ko sjukan, med mera. Han prognostis­erade upp till hundratals miljoner döda när resultatet globalt bara blev några hundra dödsfall.

Ferguson har haft stor påverkan på Englands hantering av corona och baserat på hans strategi toppar

England nu antalet dödsfall i Europa, så han kanske inte var någon bra referens. När vi dessutom kan läsa att Ferguson har brutit sina egna coronaregl­er genom att i hemlighet träffa sin älskarinna, och dessutom fått sparken av engelska regeringen, så kan man fundera på om han ens är trovärdig. Så konklusion­en blir att om man, som Mattias Lindberg, ska leverera egna sanningar så vinner man nog på att vara noggrann och påläst.

 ?? Bild: Andrew Matthews ??
Bild: Andrew Matthews

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden