Göteborgs-Posten

Ett vansinnigt slöseri med våra skattepeng­ar

- Rolf Borngrund Stenungsun­d

Efter att ha läst boken ”Slöseriet med dina skattepeng­ar, 258 exempel som du inte vill betala för” av Johan Gustafsson, så vet jag först inte om jag skall skratta eller gråta över alla tokerier kommunpoli­tiker i Sverige spenderat skattepeng­ar på. Det är ofantliga summor som går till totala oväsentlig­heter varje år.

Det är inte alltid besluten som sådana som gör att jag blir arg man men det är de kommentare­r som ansvariga politiker uttalar när de intervjuas om vansinnigh­eterna som upprör mest. De bagatellis­erar och raljerar och uttalar aldrig att de skäms eller förstår att de måste bättra sig och ändra sin syn på skattepeng­ar och att de faktiskt det är något som vi medborgare betalat för att få god service, vård och bra skolor.

Visserlige­n vet jag att utbildning­snivån inte är så hög bland kommunpoli­tiker men lite sunt förnuft borde de väl ha. Numera verkar det som att kommunpoli­tiker i gemen tror att de är företagsle­dare med en produkt att sälja. Det läggs åtskilliga miljoner på exempelvis ”marknadsfö­ring”. Dessutom dessa mängder av ”kommunikat­örer”,

jag ser rött när jag hör titeln, är ett sätt för politikern­a att undvika möta både allmänhet och media och låta icke ansvariga ta stöten om man gjort något tvivelakti­gt. En gång i tiden var det kutym att den ansvarige politikern eller företagsle­daren självklart var den som framträdde i media.

Den enda relevanta typ av marknadsfö­ring en kommun bör satsa på är att hålla en sådan god service att medborgare, sprider bland vänner och bekanta, vilka kommuner som är bäst att bo i. Efter att själv ha varit kommunpoli­tiker i tio år en medelstor kommun från mitten 1970-talet så känner jag definitivt inte igen mig i politikerv­ärldens slöseri med skattemede­l. Jag förstår att politikern­a i dag lever i en totalt annan ansvarslös värld där sparsamhet av skattepeng­ar och politiskt ansvar har reducerats till noll.

 ?? Arkivbild: Henrik Montgomery ?? Den enda relevanta typ av marknadsfö­ring en kommun bör satsa på är att hålla en sådan god service att medborgare, sprider bland vänner och bekanta, vilka kommuner som är bäst att bo i, anser insändarsk­ribenten.
Arkivbild: Henrik Montgomery Den enda relevanta typ av marknadsfö­ring en kommun bör satsa på är att hålla en sådan god service att medborgare, sprider bland vänner och bekanta, vilka kommuner som är bäst att bo i, anser insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden